Operakafé – Tenorens aften

Tirsdag 13. september kl. 19:30

HVOR: Foaje - Kulturhuset
VARIGHET: ca 2 timer inkludert pauser
PRIS: fra 150,- til 150,--
ARRANGØR: Sandnes Operakor og Sandnes kulturhus med støtte fra Norsk kulturråd og Sandnes kommune

FORHÅNDSKJØP SNACK OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

Velg dato og arrangement i boksen VELG DATO.

God fornøyelse!

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Operakafé – Tenorens aften

Simen Bredesen (f. 1995) begynte sin bachelor i klassisk sang ved Griegakademiet i Bergen. Derfra gikk han årsstudium og masterprogrammet ved Operahøgskolen i Oslo og ble uteksaminert våren 2021. I sesongen 2021/22 og 2022/23 er han ansatt som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett, hvor han desember 2021 debuterte som "John Styx" i "Orfeus i Underverdenen." I 2017 gjorde han Benoit og Parpignol i La bohème i Bergen i regi av Kirkens Bymisjon. I 2018 var han en av svært få studenter som fikk være solist i NRKs produksjon Grieg minutt for minutt. I uroppføringen av Nattspill av Glenn Erik Haugland og Heidi Tronsmo var rollen som Nils Lykke utviklet spesielt for ham. Under sine studier på Operahøgskolen har Simen gjort roller som Don Alfonso (Così fan tutte), Monostatos (Tryllefløyten), Oronte (Alcina) og Lenskij (Eugene Onegin) samt medvirket på en av Den Norske Opera & Balletts balkongkonserter. I 2019 ble han tildelt Haugstadstipendet for unge kunstnere. I 2020 gestaltet han rollen som Azaël i Debussys lyriske scene L’enfant prodigueog i 2021 avsluttet han sitt masterstudium ved Operahøgskolen ved å gjøre den mannlige hovedrollen Eisenstein i J. Strauss’ Flaggermusen.
Under sin debutsesong hos Den Norske Opera og Ballett var Simen oppsatt på roller som Howard Boucher i Dead Man Walking, Pierre i Ingenting, John Styx i Orfeus i Underverdenen og Dancaïro i Carmen.

Jan Gunnar Sørbø (1982) holdt sin første solo-recital som 14-åring og konserterte i en rekke ulike forbindelser. Han deltok også i en rekke klaverkonkurranser fra ung alder av, og vant ungdommens pianomesterskap som 17-åring og deltok i NRK Talentiaden to år tidligere. Klaver studerte han hovedsaklig med professorene Erling Eriksen, Einar Steen-Nøkleberg, Jens Harald Bratlie, Christina Bjørkøe og Micheal Endres. I 2018 avsluttet han sin solistutdanning ved Syddanske Musikkonservatorium (Odense, DK) med offisiell debutkonsert. I sin PhD-grad fra Norges musikkhøgskole (2017) arbeidet han med fortolkning av soloverker av Beethoven og Chopin, med utgangspunkt i Hans von Bülows instruktive noteutgaver. Jan Gunnar Sørbøs fortolkning kjennetegnes således ved dyptpløyende fremføringer både i teknisk og erkjennelsesmessig forstand. I tillegg til aktiv konsertering som har også undervist ved Norges musikkhøgskole. I 2019 arbeidet han som distriktsmusiker i Suldal kommune og turnerte med Stavanger klaverkvartett. I 2021 gjorde han sin internasjonale solistdebut med Griegs a-moll konsert i Slovakia, under ledelse av dirigenten Theodore Kuchar, noe som har ført til videre engasjement med europeiske orkestre. Sammen med sopranen Eir Inderhaug har han skapt forestillingen «Operagalskap» som spilles rundt om i Norge. Han har videre samarbeidet med en rekke andre fremtredende strykere og sangere, og er jevnlig innom operacafe i Sandnes.»