KUNSTFILM

KUNSTFILM – TØNES

Kritikerrost portrett av en hyllet og annerledes hverdagsmusiker

I 2018 feiret Frank «Tønes» Tønnesen 25 år som artist, og journalist og filmskaper André Løyning fulgte Tønes gjennom jubileumsåret. Filmen er et portrett av visesangeren og elektrikeren som ble boende i hjembygda, og skriver sanger som berører.

Hvem er mannen, hvor kommer de helt særegne sangene hans fra, og hva sier de om oss alle?

Mer informasjon om filmen

KJØP BILLETTER

KUNSTFILM – PAVAROTTI

Et tilbakeblikk på livet og arven fra en operalegende!

«Some can sing opera. Luciano Pavarotti was an opera.” ~Bono

Luciano Pavarotti gjorde opera til allemannseie i løpet av sin fantastiske karriere. I dokumentaren ser vi klipp fra samtlige epoker i livet hans mens hans eks-kone, elskerinner, døtre og kolleger forteller om den sjarmerende tenoren.

Mer informasjon om filmen

KJØP BILLETTER

KUNSTFILM – THE CELLIST – DOUBLE BILL

Rykende fersk koreografi fra verdensledende koreografer på kino!

To nye danser fra fremadstormende koreografer.

Dette blir Cathy Marstons første verk som lages spesielt for Royal Opera House, og Jerome Robbins sin Dances at a Gathering kan oppleves på kino denne ene kvelden.

Mer informasjon om filmen

KJØP BILLETTER

KUNSTFILM – LOVING VINCENT

Mannen er Vincent Van Gogh – på den tid ukjent for verden, men i dag kjent som en av tidenes største kunstnere. Hans tragiske død er omgitt av mystikk og spekulasjoner. Hvem var det egentlig som skjøt?

Loving Vincent fanger på unikt vis Vincent Van Goghs kunstnerskap, liv og død ved å gi en stemme til hans brev og nytt liv til karakterene i hans maleri.

Mer informasjon om filmen

KJØP BILLETTER

KUNSTFILM – MARIANNE & LEONARDS: WORDS OF LOVE

«Marianne & Leonard – Words of Love» er en vakker historie om den unike kjærligheten mellom Leonard Cohen og hans norske kjæreste og store inspirasjon Marianne Ihlen, som blant annet inspirerte ham til å skrive en av hans mest kjente låter «So Long Marianne».

Filmen følger deres forhold fra starten av tiden på Hydra, en tid full av «fri kjærlighet» og åpne ekteskap, og til hvordan forholdet deres utviklet seg da Leonard Cohen ble en berømt musiker.

Mer informasjon om filmen

KJØP BILLETTER

KUNSTFILM – MARIA BY CALLAS

Maria by Callas gir et gripende innblikk i tilværelsen til en av de største operasangerne i det 20. århundrede, gresk-amerikanske Maria Callas. Livet hennes var ofte like dramatisk av scenen som på. Hun døde i 1977, bare 53 år gammel.

Regissør Tom Volf har satt sammen restaurert arkivmateriale og funnet lydopptak der superstjernen selv forteller. Vi får også se utdrag fra konserter i operahus verden over. Resultatet er både et levende tidsbilde og en konsertfilm med en unik hovedperson i sentrum.

Mer informasjon om filmen

KJØP BILLETTER