KUNSTFILM

Velkommen til kunstfilmvisning på Kinokino.

 

Før visningen av Kunstfilmen Heart of a Dog, torsdag 2. desember viser vi Kortfilmen HURRA FOR DEG. Vi vil gi vårt filminteresserte publikum noe ekstra denne gang, og ønsker dere velkommen til visning av en helt ny Kortfilm!

HURRA FOR DEG

Tid: Torsdag 2. desember kl 18:00
Lengde: 10 minutter
Regi: Mads Eriksen
Foto: Nils Petter Devold Midtun
Produsent: TALLFILM AS v/Siw Angell-OlseN
Skuespillere: Tor Einar Gudmestad, Per Kjerstad og Nina Ellen Ødegård.

HURRA FOR DEG – er et kort, brutalt og nådeløst snapshot fra en virkelighet alt for mange har et personlig forhold til.

Rusmisbruk ødelegger ikke bare den avhengige, men hele familier går i oppløsning fra innsiden. Og både misbrukeren og de pårørende kan få seg til å gjøre og si ting de ikke ville drømt om i sine villeste fantasier. Når har det gått for langt – når har man passert punktet hvor ting ikke lenger kan repareres?

 

HEART OF A DOG

TORSDAG 2. DESEMBER KL. 18:00

Mellom drøm og virkelighet

Man trenger ikke å være hundeelsker for å la seg fascinere av Laurie Andersons personlige og hjertevarme filmessay om menneskets beste venn.

Det som i utgangspunktet er en fortelling om hennes avdøde, pote-malende og pianospillende terrier Lolabelle, rommer en strøm av refleksjoner rundt eksistensielle temaer som kjærlighet, drømmer og tap, og ettervirkningene av terrorangrep. Les mer

 

A-HA THE MOVIE

TORSDAG 4. NOVEMBER KL. 18:00

«a-ha The Movie» følger Morten Harket, Pål Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen på turné, og forteller samtidig historien om tre tenåringer som drømte om å bli verdensberømte popstjerner.

Med unik tilgang på bandet i nåtid, samt bruk av ukjent arkivmateriale, forteller filmen hvordan tre svært ulike kreative personligheter har gitt oss stor musikk og internasjonal suksess. Men filmen viser også hvordan skyhøye musikalske ambisjoner har ført til konflikt og trøblete vennskap i flere tiår. Kan de igjen skape musikk sammen? 

ODELSGUT OG FANTEFØLGE

TORSDAG 7. OKTOBER KL. 18:00

Kunstverket som snudde ei lita bygd på hodet. Ei lita bygd i Gudbransdalen blir liggende avsides på grunn av en ny motorvegstunnel. En gruppe kunstnere inviteres til bydga for å gi innbyggerne en offentlig kunstinstallasjon til trøst, men før verket er ferdigstilt bryter det ut opprør bland Kvamværingene, som føler seg lurt. Det viser seg imidlertid at førsteinntrykket ikke alltid er dekkende…

BOTTICELLI, FLORENCE AND THE MEDICI

TORSDAG 9. SEPTEMBER KL. 18:00

Fra Salvador Dali til Andy Warhol, David LaChapelle til Jeff Koons og Lady Gaga – ingen er immun mot den evige fascinasjonen for Botticelli og hans kunst.

Skjønnhet, kreativitet og geni. Den italienske renessansen blomstret i Firenze under Medici-familiens styre og Lorenzo de’ Medici blir ofte kalt «den største beskytter av litteratur og kunst noensinne» og bærer tilnavnet «Den prektige»