RAS PROGRAM HØSTEN 2019

Fra bekmørk, fuktig teknoklubb til fargesprakende, lun jungel. Dans og koreografi er brede kunstfelt og i høst kan man virkelig oppleve et enormt utrykksspenn.

Frédéric Gies forestilling Queens of the Fauns utfordrer etablerte og begrensende konvensjoner for kjønnsuttrykk og seksualitet. Dette er en interesse han deler med Harald & Louis som med en av sesongens siste forestillinger Shine Utopiansvil riste oss ut av binære og begrensende perspektiv. Kjønn er også et sentralt tema når Ingun Bjørnsgaard Prosjekt viser Notes on Frailty, men her er det konstruksjonen av kvinnelighetsom er i søkelyset.

Vi får besøk fra Bergen av både Carte Blanche og Mirte Bogaert som kommer med svært ulike forestillinger, men som begge jobber med spesielt fokus på lyd. Svenske Mattias Lech og Lisen Ellard kommer med forestillingen Dödensom virkelig har satt lyd i fokus med sin auditive performance hvor det er publikum som står for bevegelsene.

Som alltid har vi forestillinger som tar barn og unge på alvor med all sin intelligens, humor og nysgjerrighet. Det Magiske Kammeret og Tumble in the Jungle er forestillinger for de minste, Make Me Dance er en ren ungdomsforestilling,og Echo Fluxog Pixeler danseforestillinger hvor vi oppfordrer hele familien til å bli med.

Etter de fleste forestillingene vil vi ha en ettersnakk i foajéen hvor vi får mulighet til å reflektere og dele opplevelsene våre.

Vi oppfordrer alle til å benytte seg av vårt danseabonnement hvor man får 4 forestillinger for en billig penge. Hvis man er under 25 har vi et spesielt billig alternativ som heter danseabonnement ung. Les mer om danseabonnement

STAVANGER KUNSTMUSEUM OG RAS

STINE ISACHSEN KNUDSEN – Mellom planter og poesi
Fredag 20. september kl 19.00, Stavanger kunstmuseum

Arrangementet er en samarbeidsproduksjon mellom Stavanger kunstmuseum, RAS (Regional arena for samtidsdans) og Kapittel (Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet). Les mer om arrangementet her

HAGIT YAKIRA DANCE – If one keeps walking
Torsdag 19. september kl 18.30 og lørdag 21. september kl 13.30, Stavanger museum

Koreograf Hagit Yakira er inspirert av nordmenns turvaner og inviterer til danseperformance rundt Mosvannet. Performancen starter i kunstmuseets kuppel og etter runden rundt Mosvannet ender vi til slutt opp samme sted; kuppelen. Les mer om arrangementet her

 

DANSENETT NORGE / ROGALAND OG VESTLAND

Cecilie Lindeman Steen – Betydningen av bevegelse
Tou Og Kapittelfestivalen / 20. September

Ingun Bjørnsgaard Prosjekt – Notes on frailty
RAS Sandnes kulturhus / 29. Oktober
Festiviteten I Haugesund 31. Oktober

Catherine Michelet – Boxism
Stord Kulturhus / 18. Oktober
Oseana Kunst Og Kultursenter / 19. Oktober
Trivselshagen Sandane / 21. Oktober

Panta Rei Danseteater –Make Me Dance
RAS Sandnes kulturhus / 8. November

SE TRAILER FRA NOEN AV HØSTENS DANSEFORESTILLINGER

FRÉDÉRIC GIES – QUEENS OF THE FAUNS

MOURAD MERZOUKI – PIXEL

INGUN BJØRNSGAARD PROSJEKT – NOTES ON FRAILTY

PANTA REI DANSETEATER – MAKE ME DANCE

INGER CECILIE BERTRÁN DE LIS – TUMBLE IN THE JUNGLE

LISEN ELLARD / MATTIAS LECH – DØDEN

MIRTE BOGAERT – AND THERE IS A CHAIR

CARTE BLANCHE – ECHO FLUX