Operakafe – Vårvon

Tirsdag 7. mai kl. 19:30

HVOR: Sandnes kulturhus
PRIS: fra 140,- til 180,--
ARRANGØR: Sandnes Operakor og Sandnes kulturhus med støtte fra Norsk kulturråd og Sandnes kommune

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Operakafe – Vårvon

OM KONSERTEN

«Våren er for mange den fineste årstiden, full av forventninger og nytt håp. Snøen smelter og det grønnes ute. Dagene blir lysere, det synges fra knoppede busker og tær. Sopran Isa Katharina Gericke og pianist Joachim Knoph har satt sammen en musikals bukett av sanger, klaverstykker og arier som løfter håpet og hyller vårfølelsen»


Bio:
Isa Katharina Gericke er en allsidig sopran innen konsert, kammermusikk og opera. Repertoaret spenner fra barokk til samtid. Med en spesiell forkjærlighet for Lieder og romanser har hun gjort seg bemerket med sine egenskrevede konsertforestillinger om historiske sangerinner. I kabareten "Frauen sind keine Engel" med musikk fra 1930- og 40-tallets Berlin, viser hun helt andre sider. Isa er en etterspurt solist, programleder og formidler i ulike konsept bygget rundt klassisk musikk. Siden starten i 2001 har hun vært kunstnerisk leder for Glogerfestspillene i Kongsberg, og fra høsten 2022 er hun doktorstpiendiat i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Bio:
Joachim Knoph har en aktiv virksomhet som pianist i Norge og utlandet, med gjentatte turnéer til f.eks. Kina og Russland. Han har utgitt flere kritikerroste album, sist platen «Å her møter mangt: Songs by Johan Kvandal» sammen med Isa Katharina Gericke, som nylig ble nominert i tre kategorier i tyske «Opus Klassik». Han har tidligere også utgitt Kvandals komplette pianomusikk på cd, til gode kritikker. Utgivelsen er streamet over en million ganger på Spotify. Han er mottaker av priser og legater som YAMAHA Award og Statens Kunstnerstipend.

Joachim har også en sterkt økende aktivitet som komponist, særlig innen kormusikk, og hans seneste verk «Hope - A new Ceremony of Carols» har vakt internasjonal oppmerksomhet.
Joachim Knoph er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, Musikhögskolan i Malmö, Ecole Normale de Musique «Alfred Cortot» i Paris, samt et studieopphold ved Guildhall School of Music and Drama i London.
Foto: Åsa Maria Mikkelsen