Vettche

Lørdag 9. mars kl. 19:00

HVOR: Kinokino
VARIGHET: Ca 60 min
PRIS: fra 150,- til 325,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Kjøp billett

PRAKTISK INFORMASJON KINOKINO

Arrangementet starter presis. Kafeen i 1.etg åpner 1 time før arrangementstart.

Ved arrangement i Sal1 åpner dørene inn til salen 1 time før start. I sal1 er det også bar hvor du kan kjøpe drikke og snacks.

Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Vettche

Bli kjent med Vettche, et nytt friskt pust i det norske pop-segmentet! 

Det stadig voksende bandet fra Sandnes og Stavanger ble kjent i 2019, og har siden den gang tatt fart og blitt et av Norges mest karismatiske boyband. Guttene har nettopp hatt stor suksess med sin første Norgesturné, hvor de fylte saler over hele landet. Som Månedens Urørt hos P3-redaksjonen i juni 2022 har de kapret mange av landets hjerter med sin lystige og lettbeinte indiepop.

Det unge bandet begynner for alvor å sette sitt fotavtrykk både som artister og som et av Norges beste live-band.

https://www.youtube.com/@vettche

OM VETTCHE

Vettche startet i 2019. Da møttes Øyvind Brandal, Vegar Urstad og Ådne Rossavik for å lage sin første låt "Dugnad". Senere kom også Jørgen Westermoen. Bandet var kun ment som et tullete hobbyprosjekt på denne tiden. Etter lengre perioder med useriøs låtskrivning, tok guttene en naturlig pause fra bandprosjektet i 2020, både på grunn av coronatiden, men også fordi et humorprosjekt ikke var for alle. Det var først da bassist Lars Dahle kom inn i gjengen i våren 2021, at låtene som kom ut var mer seriøse.

Prosjektet ble tatt opp igjen, og låtene ble gradvis mer lent mot pop. Tekstene begynte å gi plass til ekte oppfattelser, ekte mennesker og ekte følelser. I januar 2022 ble ‘Blåfarga øyne’ gitt ut. Dette var den definerte starten på en ny æra. Denne låten ble tatt enormt godt imot, både av folket og av media. Det var da guttene skjønte at om de lagde mer allmenn spiselig musikk, kunne de nå langt. Her startet prosjektet for alvor. Bare noen måneder senere, da neste single, ‘Redd meg’, ble gitt ut, ble de valgt ut av NRK P3 til å være Månedens Urørt. Dette var første gang gjengen fra Sandnes og Stavanger fikk smake på landsdekkende media og radiolisting.

Herfra var det bare å jobbe på. Vettche begynte også å entre live-scenen. Siden store deler av “boltre-perioden” som band var under pandemien, hadde de aldri spilt live før, under navnet ‘Vettche’. Tanken på å spille live var skremmende før de hadde gjort det, men etter første konsert - en bedriftskonsert i Zetlits i Stavanger konserthus - endret tanken seg til det positive. Her hadde de også fått inn Sofus Gauksås som trommeslager. Ettersom at ryktet hadde spredd seg om at Vettche hadde begynt å spille live, begynte de å bli booket til flere ting. Og etterhvert var det lokale bookingbyrået Capella booking på banen, og 13. august 2022 satte de opp Vettche sin aller første egen-arrangerte konsert i Storsalen på Folken.

Etter den vellykkede konserten på Folken fortsatte Vettche å jobbe hardt for å etablere seg ytterligere i musikkscenen. Høsten 2022 var skremmende for bandet, da planer om å flytte til andre byer skapte usikkerhet om fremtiden. Diskusjoner om bandets vei og engasjementet til medlemmene ble reist. Til tross for usikkerheten og utfordringene, ble det enighet om å fortsette satsingen på Vettche.

Musikkproduksjonen fortsatte, og bandet klarte å overraske både fans og kritikere med en stadig mer mangfoldig og nyskapende lyd. Fire av fem singler ble radiolistet, og medier begynte å anerkjenne bandets potensial. De solgte sin første turné, og opplevde økende etterspørsel etter liveopptredener. Den lokale suksessen førte til booking på større arrangementer som Vaulen Open Air og Utopia, der Vettche fikk muligheten til å nå ut til et bredere publikum.