Emelie Hollow

Fredag 1. november kl. 19:30

HVOR: Kinokino
VARIGHET: Ca 1 time
PRIS: fra 425,- til 425,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Kjøp billett

18-ÅRS ALDERSGRENSE

På dette arrangementet er det alkoholservering.
Ved tillatt alkoholservering i salen er det dessverre ikke adgang for personer under 18 år, og det vil heller ikke være mulig å bruke vergeskjema. Dette som følge av retningslinjer fra Sandnes kommune.

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Kafeen i 1. etg åpner 1 time før arrangementstart.

Dørene inn til salen åpner 1 time før start. I sal1  er det også bar hvor du kan kjøpe drikke og snacks.

Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Emelie Hollow

OM KONSERTEN

Livet er fullt av kontraster. Etter å ha skrevet sitt seneste album, Solitude, i isolasjon på en fjellhytte i Rondane sist vinter, er 25 år gamle Emelie Hollow denne vinteren en av de sju artistene som kommer sammen for å tolke hverandres låter i TV2 suksessen Hver gang vi møtes.

 "Nei, nå har dere ringt feil?" Det var hennes umiddelbare reaksjon da produsentene av programmet kontaktet henne. Beskjedenhet er en dyd, men det var en grunn til at de ønsket å ha henne med: De siste årene har Emelie Hollow etablert seg som en av våre største og mest strømmede artister her hjemme, både som låtskriver for andre og som en en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud", og hver måned strømmes låtene hennes i gjennomsnitt to og en halv million ganger.

Emelie Hollow fra Vinterbro i Ås kommune var 12 år gammel da hun ga ut sin første egenskrevne låt, på Universal Music, etter å ha vunnet en låtkonkurranse i regi av P4, og ni år etter at Emelie, tre år gammel, i sin fetters dåp, sang offentlig for første gang med et helt, la oss si, nykomponert stykke sang og dans.

"Jeg var veldig sjenert som barn, så det hele var ganske out of character, men det sier jo kanskje noe om det store formidlingsbehovet som plutselig kommer inn og overstyrer alt annet”.

Hun vokste opp i et hus med musikk rundt seg: Tidlig lærte hun å spille piano, og etter hvert også cello, i tillegg til at hun sang i kor. Hennes far, som er fra New Zealand, sognet mot rock og Iron Maiden, moren mer mot klassisk musikk og singer/songwriter tradisjonen. Musikk har i det hele tatt spilt hovedrollen i Emelies liv, som i de tolv årene som har gått siden hun skrev sin første låt har utmerket seg med sin store musikalitet, sin vakre vokal i VG omtalt som ”en krysning av Marit Larsen og Robyn” og svært personlige låter. I intervjuer har hun fortalt at hun tidlig begynte å høre på Taylor Swift, og at hun lot seg både overraske og inspirere av nakenheten og den bunnløse ærligheten i Swifts tekster. For Emelie ga det en stor trygghet å vite at hun ikke var alene om å kjenne på store følelser som tenåring.

18 år gammel deltok hun i TV programmet The Stream, Sju år senere er hun en etablert artist som står støtt på egne bein, med en helt egen evne til å skrive låter i skjæringspunktet mellom melankoli og eufori, der det nakne og nedstrippede glir over i det storslåtte og orkestrale. En konsert med Emelie Hollow er en mektig opplevelse få artister er i stand til å gjøre en konsertsal så stille, og fremkalle like mye gåsehud hos tilhørerne.

Med årene har hun blitt en ettertraktet låtskriver, med oppdrag i byer som Stockholm, København, London og Nashville, og de musikalske samarbeidene har blitt mange: Dagny, Seeb, Ruben, Emma Steinbakken, Victoria Nadine, Alexander Oscar, Jesper Jenset, TIX, Skaar og Alan Walker er bare noen av artistene som fins i kontaktlista. 

Emelie Hollow på Youtube