Pete Johansen & Krisepsykiatrioen – musikken, maen og livet i Sandnes

Fredag 25. oktober kl. 19:30

HVOR: Kinokino
VARIGHET: Ca 90 min
PRIS: fra 220,- til 350,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Kjøp billett

PRAKTISK INFORMASJON

18-ÅRS ALDERSGRENSE

På dette arrangementet er det alkoholservering.
Ved tillatt alkoholservering i salen er det dessverre ikke adgang for personer under 18 år, og det vil heller ikke være mulig å bruke vergeskjema. Dette som følge av retningslinjer fra Sandnes kommune.

Arrangementet starter presis. Kafeen i 1. etg åpner 1 time før arrangementstart.

Dørene inn til salen åpner 1 time før start. I sal1 er det også bar hvor du kan kjøpe drikke og snacks.

Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Mer praktisk informasjon finner du her

Pete Johansen & Krisepsykiatrioen – musikken, maen og livet i Sandnes

OM KONSERTEN

«Pete Johansen er det mest verneverdige Sandnes har» var Geir Flatøe sin dom i Stavanger Aftenbladanmeldelsen av Petes forrige album BASTARDEN SEIE… «Ærligere blir det ikke» var overskriften med terningkast 5.

Nå vender den ærlige verneverdige hjem for å fortelle sin historie om sin oppvekst og liv som musiker i Sandnes, formidlet gjennom låter fra sine siste utgivelser på ekta Gaugamål. Mellom låtene får publikum servert små historier fra Sandnes sol og skyggeside. I anledning denne eksklusive utvidede konsertopplevelsen lanserer han en rykende fersk EP med fire nye duetter med Lone Ungar.

Hvem som er DEN STYGGASTE MAEN I SANDNES blir helt sikkert avslørt i den musikalske reisen denne kvelden byr på; en reise som altså serverer de mer eller mindre sanne historiene bak låtene.

Vi blir kjent med guttungen, bastarden, det uekte barnet som fikk presten i Sandneskjerka overbevist om at engler fantes, den danske fiolinlæreren som stjal elevens sokker på natttoget fra Oslo og mange av de fantastiske karakterene i byens musikermiljø.

Vi får høre om bastardens mor, hele Sandnes Tante Ruth sine kamper mot mørkemenn og ditto kvinner, som enslig ugift mor i den dengang så prektige vesle byen, etter hvert en vel overivrig stolt mor som plaget vettet av lokale radiostasjoner hvis de ikke spilte sønnens musikk ofte nok.
Publikum får servert sannhet og sladder fra et langt liv på den lokale, nasjonale og internasjonale rockescenen, et noenlunde reflektert tilbakeblikk på et levd liv på godt og vondt.

Eg ønske å dedikere denne konserten te byen og Sandnesgaugane! Både di levande og di daue! kvekker felegnikkeren. Eg love! Samen ska me forvandla Kino Kino te et hus for alle- for di varme og di kalle- rom for alt- ikkje sont og halvt ( fra sangen Hr.oin)

Velkommen!


BIO 

Per Oskar Johansen, som han ble døpt før han på mystisk vis ble Pete, har spilt fele fra han var "dredonge" og han hadde knapt blitt ungdom når han ble invitert inn i myteomspunnede Bernad Jenkins.

Siden har han vært med på flere plateutgivelser og turneer enn noen kan orke å begynne å telle. Som låtskriver, felespiller og vokalist har han gitt ut flere album med egenkomponert musikk både som soloartist og med band som: Bror te Larsen, Modesty Blaise, Rabalder, Høie Johansen, The Scarr og Rhinos. Han har også bidratt på utgivelser med DDE, Helldorado, Ingenting og mange fler, samt turnert det ganske land med The Tramps og det store utland med Tristania, Sirenia, The Sins of thy beloved og mangfoldige andre.

KRISEPSYKRIATRIOEN BESTÅR AV DISSE DREVNE MUSIKERNE:

Pete Johansen: sang, preik og fele
Lone Ungar: sang, munnspill, regi og diverse
Leif Arne Leffi Bredland: gitar
Bjørn Erik Sørensen: gitar
Jan Petter Rulle Taarland: piano og keyboard
Jan Erik Kire Johannesen: bass
Torstein Kylli Kyllevik: trommer