Gabriel Fliflet band – I lys loge

Søndag 6. oktober kl. 19:30

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: Ca 2 timer ingen pause
PRIS: fra 275,- til 375,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Kjøp billett

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Gabriel Fliflet band – I lys loge

OM KONSERTEN

Sanger rundt bålet. Av Kjartan Fløgstad og Gabriel Fliflet 

Til alle tider, i alle kulturer, har folk samlet seg rundt bålet. Historier har blitt fortalt, mat er blitt laget, sanger sunget, hemmeligheter hvisket og kropper har fått varme. Fortsatt lokker bålet oss!

I sangsyklusen I lys loge vil ild og flamme, gnist og lys, være den glødende ledetråden for de fem, syngende musikerne. Tekstene er både lekne og lyttende, og er nyskrevne av Kjartan Fløgstad, en nestor blant norske forfattere. Musikken, som er laget av Gabriel Fliflet, er melodisk, men uforutsigbar, og vandrer i landskapet mellom jazz, folkemusikk og viser.

 

Gabriel Fliflet spiller trekkspill, piano og synger. Han er en fargerik musiker, med et varmt hjerte for ulike former for folkemusikk. Gabriel har laget en rekke kritikerroste bestillingsverk, med tekster av bl. a. Jon Fosse og Robert Burns.

Susanne Lundeng er en av Nordens beste felespillere. Hun spiller og synger med en gripende tone og stor kraft.

Jørgen Sandvik kjenner mange fra bandet The Real Ones. Han er en stor gitarist og vokalist, som har vunnet fire spelemannspriser.

Per Jørgensen er en av våre største jazz- og improvisasjonsmusikere. Han spiller trompet og synger med en total hengivenhet.

Anders Bitustøyl er en svært allsidig og kreativ bassist, og er fundamentet i bandet. 

Kjartan Fløgstad er en av Norges største romanforfattere, og har også skrevet mange sangtekster. Gabriel Fliflet har tidligere tonesatt 15 av Fløgstads sangtekster. Samarbeidet har blant annet ført til ­CDen Himlaleite - songar av Fløgstad og Fliflet med Trio Alde (2021), som fikk svært god kritikk.

I lys loge er bestilt av Vossa Jazz og har urfremføring på festivalen i mars 2024.