Utstilling – Siri Bergvam

Søndag 19. februar kl. 14:00 - Søndag 26. mars kl. 16:00

HVOR: Kinokino

ARRANGØR: Sandnes kunstforening

Utstilling – Siri Bergvam

Noen vil huske disse hustelefonene med nummerskive. Andre vil kanskje lure på om hva slags raritet dette er … Men uansett om du er gammel (nok til å huske Elektrisk Bureau sine grå) eller ung, har du neppe sett slike telefoner før, så: Hjertelig velkommen til Siri Berqvams utstilling Summetone som åpner i Sandnes kunstforening! Utstillingen står til 26. mars.

Siri Berqvam arbeider med skulptur og installasjon der tekstil er hovedmaterialet. Kunstneren kommenterer samtiden med nål og tråd i flertydige univers der alvor og humor blandes.

I Sandnes Kunstforening viser hun utstillingen Summetone. Det er en installasjon laget i ulike teknikker som broderi, surring og håndsøm. Her vises Elektrisk Bureaus grå hustelefon fra 1967 i ulike dekonstruerte versjoner. Man kan spørre seg hva som er original og kopi, hva som er virkelig og ikke i dette drømmelandskapet. Det kommuniseres ut i en annen tid, gjennom en annen bølgelengde, ut i en annen dimensjon. Eller kanskje er det på tide å ta en telefon til seg selv.

Berqvam er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen (MA 2004-2006). Siden har hun vist sine arbeider i en lang rekke av separat og gruppeutstillinger ved blant andre Astrup Fearnly Museum, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Høstutstillingen Kunstnernes Hus, KODE Bergen, Trondhjems Kunstforening, Haugesund Billedgalleri, Østfold Kunstsenter, Contextile 2022 i Portugal. I 2020 ble hun tildelt 10-årig arbeidsstipend for etablerte kunstnere fra Kulturrådet.

Utstillingen er åpen i Kinokino´s åpningstider