Utstilling – Failures in Automation Kristoffer Myskja

Lørdag 31. august kl. 14:00 - Søndag 20. oktober kl. 17:00

HVOR: Kinokino

ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Gratis inngang

ÅPNINGSTIDER KUNSTSAL

TORSDAG: 16.00 – 20.00
LØRDAG: 11.00 – 16.00
SØNDAG: 13.00 – 17.00

UTSTILLINGENE HAR GRATIS ENTRÉ!

Skoleklasser og andre grupper er hjertelig velkommen. Vi gjør oppmerksom på at omvisning må bestilles spesielt.

Kontakt: Karin Sunderø, mobil 922 54 005
E-post: karin.sundero@sandnes-kulturhus.no

Med ønske om gode kunstopplevelser

Utstilling – Failures in Automation Kristoffer Myskja

OM UTSTILLINGEN

I Kristoffer Myskjas utstilling Failures in Automation forflytter rosa lateksgriser seg fra samlebånd til samlebånd, i det som er en avansert produksjons- og evalueringsprosess. På reisens første stopp klemmes grisene av en robotarm, en test av hvorvidt gryntefunksjonen deres fungerer. Grisene som består testen, får en liten turkis hatt plassert på hodet. Hattene støpes i en maskin betjent av en annen robotarm. Besøkende kan kjøpe et eksemplar av produktet, "Grunty Pig with Hat", ved å benytte seg av installasjonens automatiserte kioskløsning med tilhørende kortterminal.


Grunty Pig with Hat er laget for å «cheer you up with its quality controlled naturalistic grunt sound when you squeeze it» i følge markedsføringsmaterialet som fortløpende mates ut til publikum. I likhet med kunstverk flest har Grunty Pig with Hat ingen klar nytteverdi utover hvordan den påvirker oss affektivt og emosjonelt. Myskja har lenge interessert seg for den floden av varer som til enhver tid settes til verden. Selv de mest tilsynelatende enkle tingene har opphav i komplekse, klodeomspennende prosesser som ofte er usynlige for oss, forbrukerne. Er flommen av ting til for oss, eller er vi også bare noder i det uoverskuelige maskineriet?

Kristoffer Myskja bor og jobber i Oslo. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Statens kunstakademi, Oslo. Myskja arbeider med mekaniske skulpturer og installasjoner som tar for seg problemstillinger rundt teknologi og menneskers bruk av den, men også systemer i endring og krefter som påvirker hverandre. Arbeidene hans har blant annet blitt vist ved Kunsthall Grenland, Porsgrunn (2021), POST gallery, Kaunas, Litauen (2019), SPACE, Pittsburg, PA, USA (2018), Vestfossen Kunstlaboratorium (2018), Galleri BOA (2017), Museum Tinguely, Basel (2015)

 

Nicholas Norton

(Foto: Istvan Virag)