Kunstfilm – Portrait of the Queen

Lørdag 4. mai kl. 14:00

HVOR: Kinokino
VARIGHET: 80 min
PRIS: fra 129,- til 159,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON KINOKINO

Arrangementet starter presis. Kafeen i 1.etg åpner 1 time før arrangementstart.

Ved arrangement i Sal1 åpner dørene inn til salen 1 time før start. I sal1 er det også bar hvor du kan kjøpe drikke og snacks.

Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Kunstfilm – Portrait of the Queen

OM FILMEN

Hun var den mest fotograferte, den mest elskede og omtalte, påspionerte, roste, kritiserte, populære kvinnen på planeten. Over hele verden og i hvert øyeblikk av sitt lange liv, som endte i en alder av 96, ville folk alltid se på henne gjennom et nøkkelhull, oppdage nye ting om henne, bli bedre kjent med henne, koble seg til henne og forstå henne. For å svare på spørsmålet: Hvem var dronning Elizabeth i virkeligheten?

Regissert av den prisbelønnede fotografen FABRIZIO FERRI
basert på den bestselgende boken ELISABETTA II: RITRATTO DI REGINA av PAOLA CALVETTI

Den fantastiske, originale historien om kvinnen og hennes bevegende, fengslende, kontroversielle 70-årige styre, gjenskapt gjennom de mest intense fotografiske portrettene tatt av henne.

Med britisk skuespiller CHARLES DANCE, vinner av Screen Actors Guild Award for serien The Crown, og med bidrag fra Emma Blau, Pierpaolo Piccioli, Isabella Rossellini, Susan Sarandon og fra dronningens fotografer Brian Aris, Jason Bell, Julian Calder, Chris Levine, David Montgomery, John Swannell

Nå kommer en film som forteller historien om dronningen fra en helt ny perspektiv: gjennom de mest intense, fantastiske, avslørende fotografiske portrettene av henne. Dette er ideen som inspirerte "Portrait of the Queen", en eventyrdokumentar som ikke bare viser Elizabeth II's lange regjeringstid, men også viser hvordan fotografi, en tilsynelatende "taus" kunst, er en eksepsjonell hyllest til dronningen, ved å skape et sytti år langt album, unikt i verden for sin variasjon, intensitet og rikdom. Elizabeth IIs historie handlet tross alt om en tilsynelatende utilgjengelig kvinne som aksepterte sin skjebne og gjorde representasjon av kronen til sine hovedgrunner for å leve, samt en ugjennomtrengelig skjerm - den eneste unntaket fra regelen var fotografi: den eneste scenen der, ved å gi etter selv for bare noen få minutter til de universelle lyslovene og kravene til en portrettmaler, avslørte dronningen seg virkelig.

"Portrait of the Queen" er en filmatisk dokumentar regissert av Fabrizio Ferri, også filmfotograf, basert på boken utgitt av Mondadori, "Elisabetta II: Ritratto di Regina", skrevet av Paola Calvetti som også skrev manuset. Det er et originalt portrett som går langt ut over standard konvensjonelle biografier, ved å veve dronningens livshistorie sammen med de like fascinerende livene til de ekstraordinære fotografene som fulgte - og ofte skapte - bildet av det britiske monarkiet selv. De som gjennom sitt arbeid faktisk etablerte, formidlet og spredte bildet av Hennes Majestet. Fra den majestetiske prakt av de tidlige årene av hennes regjering til fotografier stjålet fra en smarttelefon som viser henne vinkende fra Rolls Royce, "som om hun var en av oss", har Elizabeth IIs bilde alltid levd side om side med historien om fotografi. Et spesielt, nøye blikk på de tusenvis av bildene som har portrettert henne betyr at vi kanskje kan finne en ny måte å nærme oss en dronning vi føler vi alltid har kjent, men som alltid har virket like utilgjengelig.
Takket være det fantastiske bidraget fra den britiske skuespilleren Charles Dance (The Crown), som deltar i denne dokumentaren både som vitne og utøver, blir de store fotografene fra fortiden levende ikke bare gjennom deres "kongelige" bilder, men også gjennom egne ord, fra deres originale dagbøker og fra det de avslører på en diskret og samtidig omfattende måte.

Så vi går fra de formelle, sofistikerte portrettene av Cecil Beaton til dem av den kjente fotografen Yousuf Karsh, som dokumenterer dagene i Elizabeths liv i mer intime toner, som gjør bildene til Tony Armstrong-Jones, som senere ble Lord Snowdon. Til slutt når vår reise gjennom bilder nåtiden, takket være vitnesbyrdet som her gis for første gang av så bak-linsens superstjerner som Brian Aris, Jason Bell, Julian Calder, David Montgomery, Chris Levine, John Swannell som deltar i dokumentaren ved å tilby sitt syn og erfaring med en "modell" som var helt unik.

Vitnesbyrd fra fotografer, bilder av dronningen, den spesielle oppmerksomheten som gis til hvert av hennes mest intense, intime, trofaste portretter, symboler på det tjuende århundrets historie, sammen med de oppriktige, spontane kommentarene fra britiske mennesker, blandes med samtaler med Emma Blau (fotografisk kunstner og kurator og medeier av Camera Press), Pierpaolo Piccioli (Valentino Creative Director, en av verdens mest kjente stylister og kreative direktører); Isabella Rossellini (en av de mest fotograferte kvinnene i verden, som har prydet flest magasinforsider i utgivelseshistorien), og Susan Sarandon (som møtte dronningen personlig og gir seerne en mer privat, intim refleksjon om rollen, forpliktelsene og kompleksitetene ved å være en monark).

For å legge til ytterligere kropp og farge til seeropplevelsen er den originale filmmusikken av pianist og komponist Remo Anzovino, som blir utgitt denne høsten på Nexo Digital-etiketten, distribuert av Believe.

Hvert portrett som presenteres i denne filmen, hver samtale med fotografene som er involvert i prosjektet, alle beretningene om opplevelser delt av skuespillere, designere og britiske fag, passer nøye og intrikat inn i manuset som brikker av et mosaikk som fanger noen av de mangefasetterte aspektene av dronningens bilde, alle forskjellige men tilknyttet, alle like kraftige og betydningsfulle. Takket være denne narrative konstruksjonen, som svinger mellom den historiske og den moderne verden, mellom periodebilder og bakgrunnsmateriale, vil vi prøve - kanskje for første gang - å forstå hvorfor Elizabeth II, mer enn mange andre, ble en integrert del av våre daglige liv, helt til hennes nylige død. Hun var en ikon, hun kunne være bevegende, fengslende, forårsake debatt, og holde oss klistret til skjermene våre. Hennes Majestet Dronningen.

https://www.fjong.no/portrait-queen

Skuespillere: CHARLES DANCE, Susan Sarandon
Regi: FABRIZIO FERRI
Lengde: 80 min
Nasjonalitet: Italia