Talkshow med Liv om livet

Søndag 28. april kl. 19:00

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: 1 time, ingen pause
PRIS: fra 114,- til 195,--
ARRANGØR: Liv Hugstmyr Særheim

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Talkshow med Liv om livet

OM TALKSHOWET

Musikkveteranen, Liv Hugstmyr Særheim, har i en årrekke spilt en sentral rolle i byens musikkliv. Nå er hun i gang med talkshow. Høsten 2023 inviterte hun tidligere korsangere som er aktive artister både lokalt og nasjonalt, bl.a. Mari Bølla og Inger Lise Hope.
I 2024 starter hun en serie med utgangspunkt i tidligere sceniske forestillinger. Først ut er syngespillet «Gutten Mozart». På 1980- og 1990-tallet ga Sandnes musikkskoles jentekor (SMJ) forestillinger rundt i Rogaland som endte med engasjement på Festspillene i Harstad og Bergen. Søndag 28.april møter vi de som hadde rollen som Wolfgang i dette syngespillet. Det blir en times talkshow med Liv om livet, mye sang og musikk og morsomme innslag. Dette er Livs takk til Sandnes for muligheten til å utvikle sine egne og andres talenter.

Gjester:

Beth Iren Dirdal Jåtun sang i SMJ fra 1977– 1983, fikk sin første pianoundervisning av sin far, Ragnar Dirdal, deretter Turid Otterbech Mørk, musikkskolen og Milena Dratnova, musikklinja, fortsatte med studier ved Mediehøgskolen Gimlekollen, UiO og Norges markedshøyskole. Hun har hatt flere konsulent- og lederstillinger for ulike organisasjoner og i næringslivet. Nå er hun eier og daglig leder for Bethiselskap som driver med rådgiving innen kommunikasjon og markedsføring & tekstproduksjon. Hun er fremdeles aktiv i sang og musikk-miljøet. Beth Iren var redaktør for jubileumsboken «En sirkel av Liv» utgitt av VIVA, Sandnes kulturskolekor ifbm korets 50 års jubileum i 2018.

Linn Carin Dirdal sang i SMJ fra 1990-1995, fikk pianoundervisning av Jan Aanestad på musikkskolen, på musikklinja var Kjetil Garvik hennes pianolærer. Hun er utdannet i journalistikk ved London College of Communication. Samtidig skrev hun egen musikk, ga ut EPer med ulike prosjekter (Saa, LATER). Fra 2011 har hun vært bosatt i Oslo hvor hun jobber som frilans musikk- og kulturjournalist.

Trine Rødland Albretsen sang i SMJ fra 1987-1991. Hun spilte også piano på Sandnes musikkskole med Helge Helvig som lærer, og var med i Rogaland Barneteater. Etter Sandnes vgs tok hun juridisk embetseksamen på UiB, jobbet med forsikring, er nå ansatt i Equinor Insurance AS som Managing Director og har sunget flere år i Stavanger Symfonikor.

Litt info om Liv:    

Liv er født i Skien i 1946, utdannet seg til sangpedagog og musikkbarnehagelærer ved Musikkonservatoriet i Oslo samtidig sang hun i Det Norske Solistkor og startet Jentekor i Oslo i 1968. Etter endt utdannelse gikk turen først til Alta før hun i 1972 fikk en kombinert stilling som musikkbarnehagelærer ved Sandnes musikkskole og sangpedagog/korleder ved den nyopprettede musikklinja ved Sandnes handelsskole, nå Vågen vgs. Hun har hatt studieopphold i Ungarn og Østerrike. I 45 år var hun dirigent for kor ved kulturskolen. I 2019 sluttet hun med det eldste koret, VIVA.

Livs kor har markert seg nasjonalt og internasjonalt. Varemerket har vært sang og bevegelse. Det har blitt flere seire i korkonkurranser og representasjonsoppgaver for Sandnes og Norge på festivaler og store eventer rundt om i verden. Landskjent ble korene gjennom NRK’s korkonkurranser og finaleplass i talentkonkurransen «Norske talenter». VIVA har sunget i Carnegie Hall i New York, besøkt og sponset barnehjem i Sør-Afrika, laget musikkvideo med amerikanske biler i Havanna, Cuba, sunget i Twin Towers konsertsal i Kuala Lumpur, Malaysia osv.

Liv har mottatt en rekke priser og utmerkelser: Sandnes kommunes kulturpris og innsatspokal, Sandnes sparebanks honnørpris, Norges barnekordirigent, utmerkelser av Lions Club og Rotary Club, Alle-kan-synge-prisen og Kongens fortjenestemedalje.
                                                                                                                                             
Siden 2021 har Liv vært student på UiS. Nå holder hun på med bachelorstudiet i historie. Hun er også en av forfatterne i Sandnes historielags årbok for 2023 hvor hun skrev om to musikkpionerer i Sandnes på 1960- og 1970-tallet: Kåre Opdal og Audun Vagle.