Shakespearean Women

Søndag 26. mars kl. 18:00

HVOR: Liten Sal - Kulturhuset
VARIGHET: 50 min, ingen pause
PRIS: fra 220,- til 270,--
ARRANGØR: Kvinnekoret Concentus

Kjøp billett

Praktisk informasjon

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajè åpner 1 time før arrangementet. Mer praktisk informasjon finner du her

Shakespearean Women

Kvinner som forhekser. Kvinner med makt. Kvinner i bunnløs sorg. Kvinner som elsker.

Fem kvinneskikkelser portrettert av kvinnekor og en danser. Musikk av den tyske komponisten Christian Bährens. Etter komponistens eget ønske er det Concentus fra Sandnes som står for urfremføringen av verket.

Ingrid Hatleskog er utdannet dansekunstner ved University of Roehampton i London og Folkwang Universität der Künste i Essen. I tillegg til å jobbe med egne prosjekter er hun også gjestedanser i the Current Dance Collective i Hamburg.

Concentus er ambisiøst og merittert klassisk kvinnekor fra Sandnes som søker nye samarbeid som gir innsikt i litteratur og musikk vi ikke kjenner fra før..

Christian Bährens, født 1958, er kordirigent, musikklærer og komponist i hjembyen Berlin. Han lærte korledelse hos Christian Grube og deltok i mesterklasser med Heinz Hennig og Laszlo Heltay. Ideene og prinsippene til Leonard Bernstein og Sergiu Celibidache har vært en stor inspirasjon i mange år.

Per Sigmund Rettedal er født i 1951 i Sandnes og er en svært erfaren og anerkjent dirigent. Har dirigert koret i over 20 år, komponerer og stod bak alle komposisjonene på korets siste utgivelse. I 2018 mottok han Kongens Fortjenstmedalje for sitt arbeid i regionens musikkliv.

Forestillingen varer i 50 minutter.

Produsert med støtte fra Rogaland musikkråd.

Dans og koreografi: Ingrid Hatleskog
Regi: Øygunn Ebenhard
Musikk: Christian Bährens
Dirigent: Per Sigmund Rettedal
Arrangør: Kvinnekoret Concentus