Riksteatret: Hør’a dagbok

Tirsdag 9. mai kl. 18:00

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: 2 timer inkludert pause, passer for alle over 6 år
PRIS: fra 232,- til 290,--
ARRANGØR: Riksteatret

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse..

Riksteatret: Hør’a dagbok

En familiemusikal med hiphop, humor og varme!

Nansi er ikke så god i norsk. Hun får tips om å begynne å skrive dagbok – akkurat som han i En pingles dagbok – og går motvillig med på det. Egentlig har hun annet å gjøre. Nansi drømmer nemlig om å bli Norges største rap-stjerne!

Hør'a dagbok er en historie om å være ny i Norge. Om en sterk og kul jente som er full av pågangsmot og minst like tøff som mobberne i klassen. Hun er småfrekk og stor i kjeften, og stiller alltid opp for de svake.

«Nansi trosser dysleksi og de kule gutta på skolen for å bli rap-stjerne. Dette er Tøyen-versjonen av Tonje Glimmerdal i et halsbrekkende originalt Oslo-språk. Barneboka er full av humor, hjertevarme og nye referanser til mat og musikk.» skrev VG om boken og ga terningkast 6

Ta med venner, naboer og folk du er glad i når Riksteatret kommer til ditt kulturhus. Før forestilling inviterer vi alle til gratis hiphop-kurs i foajeen. Hør'a dagbok blir en musikal som åpner øyne, ører og hjerter for hvem vi er i Norge akkurat nå. Håper vi sees!

Publikum og pressen skriver:
  • «Det er lenge siden jeg har hørt så mye barnelatter i en teatersal (…) Mine medbrakte barn sa begge terningkast 6» - Aftenposten
  • «Svært engasjerende og morsomt» - NRK
  • «En usedvanlig varm og sjarmerende familieforestilling» - Klassekampen
  • «Heftig og treffende» - Dagsavisen
  • «Sjarmerende, energisk og rørende for hele familien» - Norsk Shakespearetidsskrift
  • «Det er det beste teatret jeg har sett. Jeg bare eksploderte på slutten!» - Gutt, 3. klasse
  • «Halleluja!! FOR en forestilling. Datteren min lo i to timer.» - Far til jente, 6 år

Passer for alle over 6 år.
Forestillingslengde: 2 timer (inkludert pause). 

Kritikervisning i Oslo, Nydalen 4. mars 2023
Urpremiere i Vadsø 10. mars 2023
Oslo-premiere på Oslo Nye Teater 30. mai 2023

Med Vegard Bjørsmo, Samantha Gurah, Hans Magnus Hildershavn Rye, Kim Fairchild, Marianne Hetland og Emil Rodrigo Jørgensen.

Idé, konsept og komponist Amina Sewali. Av Amina Sewali. Bearbeidet av Anders T. Andersen. Regissør Anders T. Andersen. Scenograf og kostymedesigner Dagny Drage Kleiva. Lysdesigner Agnethe Tellefsen. Lysdesignerprotesje Shiva Sherveh. Lyddesigner Knut Sævik. Videodesigner Åsmund Bøe. Koreograf Amie Mbye. Dramaturg Rania Broud. Produsent Silje Vigerust Vinjar. Produsert av Riksteatret i samarbeid med Hålogaland Teater og Oslo Nye Teater, på turné med Riksteatret og Hålogaland Teater.

OPPLEV MER:
Bli med og dans før «Hør’a, dagbok!»
Møt opp 60 minutter før forestillingsstart! Da har du sjansen til å bli med på en dansesession med danser, koreograf og danselærer Cesilie Kverneland – helt gratis.

Cesilie gir deg en innføring i hvordan å finne din indre groove og du får muligheten til å lære deg trinn fra dansen i forestillingen. Timen er tilpasset barn med og uten erfaring, med en varighet på 20 minutter
Cesilie er en Stavangerbasert dansekunstner som jobber freelance som danser, koreograf og danselærer. Hun har tidligere undervist både store og små i dans ved ulike kulturskoler i Rogaland, Steps Dansestudio, Vågen videregående skole, Universitet i Stavanger, PRODA Rogaland og Den Kulturelle Skolesekken.

MUSIKKEN FRA HIPHOP-MUSIKALEN
Før du ser forestillingen, kan du høre musikken fra "Hør'a, dagbok!". Lenke til sangene på Spotify