RAS -Tabanka Dance Ensemble, Jazz Ain’t Nothing But soul

Fredag 17. november kl. 19:00

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: Ca 1 time
PRIS: fra 75,- til 250,--
ARRANGØR: REGIONAL ARENA FOR SAMTIDSDANS

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse..

RAS -Tabanka Dance Ensemble, Jazz Ain’t Nothing But soul

OM FORESTILLINGEN

En afro-karibisk danseopplevelse for hele sanseapparatet! Passer for hele familien fra 6 år og oppover. 

I Jazz Ain’t Nothing but Soul utforskes tradisjonelle rytmer og melodi i et symbiotisk samspill mellom dans og musikk. Resultatet oppleves best med hele kroppen.

Jazz Ain´t Nothing But Soul er en storslagen danseforestilling og konsert i ett. Dansen som protagonist leder musikerne og sangerne inn i sjelfull og soul/gospel-inspirert sang med afrikanske og karibiske rytmer og bevegelser som spenner seg over Atlanteren og generasjoner.

Tabanka Dance Ensemble bruker Talawa-teknikken som grunnlag for koreografien. Den er systematisert på grunnlag av afrikanske og karibiske dansetradisjoner, der polyrytmikk – flere samtidige rytmer – er et sentralt element.

I Jazz Ain´t Nothing but Soul er dansen uløselig knyttet til musikken, og musikerne og danserne henter kraft fra hverandre.

Sangeren og komponisten Monica Ifejilika framfører musikken sammen med Malis ledende perkusjonist Sidiki Camara og den Spellemann-nominerte sangeren Stian Ehiabhi Omole Jensen, med flere.

Et dagsaktuelt verk som peker tilbake og fram. «Jazz Ain´t Nothing but Soul er et rikt verk skapt på rytmens og melodiens tradisjoner», sier Tabankas kunstneriske leder og koreograf Thomas Talawa Prestø.

Der forestillingen tar oss dit hvor jazzdansen opprinnelig kommer fra, refererer den også til rettighetskampen som fremdeles pågår, blant annet gjennom Black Lives Matter.

Jazz Ain’t Nothing but Soul kan leses som et innlegg i debatten om rasisme, diskriminering og avkolonisering, men bør uansett oppleves – som en rik hyllest av afrikansk overlevelse og kraften som ligger i dansen, sangen og rytmene.

Kunstnerisk leder og koreograf: Thomas Talawa Prestø
Assisterende koreografer: Joel Ramirez, Wolman Luciano
Fortolkende dansere: Shirley Langhelle, Joel Ramirez, Wolman Luciano, Dana Hamburgo & Sarjo Sankareh
Innstuderingsledere/dansekapteiner: Joel Ramirez, Wolman Luciano
Komponist: Sidiki Camara
Perkusjon og instrumenter: Sidiki Camara, Solo Diarra
Fortolkende sangere: Tracee Meyn Siv Iren Misund, med fler
Lysdesign: Vidar Braun adaptert fra originaldesign av Reidar Richardsen
Kostyme: Mo9k
Komponist og låtskriver: Monica Ifejilika
Produsent: Thomas Talawa Prestø
Foto: Tale Hendnes/Dansens Hus
Støttet av: Kulturdirektoratet, Fond for Lyd og Bilde, Bergesenstiftelsesprisen, Viken Fylkeskommune,Tabanka Dance Ensemble
Samprodusert av: Dansens hus

https://tabankadance.com

Mer om forestillingen på Dansenshus.no

Jazzens kjerne. Tabanka og koreograf Thomas Talawa Prestø vil finne fram til det som ligger bak jazzdansens opprinnelse i Jazz Ain´t Nothing But Soul. Dansenshus.no

Ballade.no: Jazzens sjel – musikken som følger Tabankas nye forestilling