RAS – Rosalind Goldberg, Dark Dynamite

Onsdag 18. oktober kl. 19:00

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: Ca 1 time
PRIS: fra 75,- til 250,--
ARRANGØR: REGIONAL ARENA FOR SAMTIDSDANS

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse..

RAS – Rosalind Goldberg, Dark Dynamite

Kroppen bærer på lag av dynamitt. Destruktive krefter lurer under huden og er en del av vår eksistens. Vår evne til å gå gjennom metamorfoser er en del av vår biologi, og vi hyller denne evnen til endring. 

Forandring blir ofte sett på som noe positivt, en progresjon, et fremskritt. Men det kan også gå andre veien, baklengs. Evnen til å forandre seg blir ofte oppveid av en form for ødeleggelse som ikke motsier livet, den gjør liv mulig.

DARK DYNAMITE er en koreografi for én danser blant flere skulpturer. Arbeidet har vært ledet av en utforskning av mørke krefter som former kroppene våre – akselererer eller bremser oss, som tretthet, sløvhet, apati, rastløshet, rotløshet, fortvilelse og ubestemt aggresjon. Disse kreftene er krevende, de kan ramme oss når som helst. Det er en side av livet mange ønsker å glemme, som ofte skjules bak diagnoser som fjerner det fra hverdagen. Jo mer vi diagnostiserer de sårbare sidene av livet, jo mer har vi en tendens til å innskrenke det vi kaller normalt. 

Ved å la den tøylesløse og slitte siden av livet utfolde seg, peker denne koreografien på ideen om at livet er en selvformende materie utenfor kontroll, der dets mørke krefter er uunnværlige medspillere.

Konsept og koreografi: Rosalind Goldberg
Utviklet med og fremført av: Sigrid Hirsch Kopperdal
Scenograf: Tarje Eikanger Gullaksen
Musikk: Camilla Barratt-Due
Lysdesign: Anton Andersson
Illustrasjon: Tarje Eikanger Gullaksen
Samprodusert av: Henie Onstad kunstsenter, BIT-Tetatergarasjen Bergen, RAS – Regional Arena for Samtidsdans.

Støttet av: Norks Kulturfond, Kunsthøgskolen i Oslo, Rosalind Goldberg, Camilla Barratt-Due, Tarje Eikanger Gullaksen, Anton Andersson.