RAS PÅ SKEIVÅ – Sterud & Kongsness, A Butch is a Butch is a Butch is a Butch

Tirsdag 29. august kl. 20:30

HVOR: Tou
VARIGHET: 45 min
PRIS: fra 150,- til 150,--
ARRANGØR: RAS i samarbeid med Skeivå Rogaland Pride og Tou

FORESTILLINGEN VISES PÅ TOU

Billetter selges ikke via vårt billettsystem
KLIKK HER FOR Å KJØPE BILLETTER

 

 

 

 

RAS PÅ SKEIVÅ – Sterud & Kongsness, A Butch is a Butch is a Butch is a Butch

En hyllest til skeiv, kvinnelig maskulinitet!

Forestillingsserien Butch Tribute er et kunstnerisk og politisk arbeid som utforsker hva en butch er og kan være, av og med dansekunstnerne Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness. Termen butch brukes om maskuline kvinner i det skeive miljøet – en gruppe som ofte blir marginalisert eller usynliggjort. Sterud/Kongsness tar med dette prosjektet for seg av ulike framstillinger av skeiv, kvinnelig maskulinitet for å bidra til å mangfoldiggjøre representasjonen av butcher.

A Butch is a Butch is a Butch is a Butch fokuserer på språkets rolle i identitetsskaping, i spennet mellom det personlige og det politiske. Tittelen refererer til forfatter Gertrude Steins berømte frase “Rose is a rose is a rose is a rose” fra diktet Sacred Emily fra 1913. 

Som koreografer utvikler Sterud/Kongsness sceneteksten parallelt med utøvelsen av den. Teksten beveger seg mellom det abstrakte og eksplisitte og er en vev av skeive og lesbiske referanser. De tar for seg skeiv, kvinnelig maskulinitet i alle dens skikkelser opp gjennom historien og fram til i dag, og viser sammenhenger mellom skeiv og feministisk kamp. 

Med et originalkomponert soundtrack av Kari-Helene Blystad og Ragnhild Nelvik Bruseth i ryggen, beveger Sterud/Kongsness seg fra det rytmiske til det flytende, både i språket og i kroppen. De er både laidback og skarpe idet de gir butchen en stemme.

Dans, koreografi, tekst: Ann-Christin Kongsness, Marte Reithaug Sterud
Musikk: Kari-Helene Blystad, Ragnhild Nelvik Bruseth
Lysdesign: Markus Tarasenko Fadum
Kostymedesign: Sylvia Denais
Kunstnerisk veiledning: Hanne Frostad Håkonsen, Desiree Bøgh Vaksdal?
Produsent: Maria Lothe
Foto: Ingeborg Bjerke Styve
Video: Maja Hannisdal
Co-produksjon: Dramatikkens Hus, Kunsthuset Wrap, Cornerstone, DansiT, RAS i Sandnes 

Støttet av Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fritt Ord

Forestillingen inngår i festivalen Skeivå Rogaland Pride. Skeivå 2023 arrangeres i perioden fredag 25. august til lørdag 2. september. Her kan du lese om Skeivå Rogaland Pride