RAS – Jonas Øren, Kalokagathia

Onsdag 6. mars kl. 19:00

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: Ca 80 min
PRIS: fra 75,- til 250,--
ARRANGØR: REGIONAL ARENA FOR SAMTIDSDANS

Kjøp billett

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

RAS – Jonas Øren, Kalokagathia

SPEKULATIV OG SPEKTAKULÆR GLAMOUR
 
Det gammelgreske uttrykket kalokagathia skildrer sammenhengen mellom moralsk storhet og vakkert utseende – fysisk og psykisk skjønnhet. Dette er en giftig antagelse som har fulgt mennesket fra antikken til i dag. I forestillingen møter vi suksesskropper i ulike suksesscenarioer.

Suksess legger premisset for forestillingen som strekker seg mot glamour og det spekulativt spektakulære. I Kalokagathia møtes fem utøvere i en blanding av dans, musikk, tekst, motekolleksjon, tekstilinstallasjoner, levende tablå og superheltkostymer.  

Vi trekkes mot idealdyrking, kynisme og alt som er overfladisk. Glamour og forføring gjør at vi kopierer og imiterer hverandre. Vi speiler oss i menneskene vi ser opp til, og gjør disse kroppsbildene til en del av vår egen identitet. 

Dans, koreografi, tekst og kunstnerisk ledelse: Jonas Øren
Dans: Ulf Nilseng, Jessica Lauren Elizabeth Taylor, Ayesha Jordan, Helge Freiberg 
Komponist: Mats Høstaker
Sang og tekst: Maya Vik 
Lysdesign: Yasin Gyltepe 
Kostyme og scenografi: Anne Karine Thorbjørnsen 
Lydtekniker: Ragnhild Nelvik Bruseth 
Produsent: Ingeborg Husbyn Aarsand 
Ytre øye: Camara Lundestad Joof  
Co-produksjon: Dansens Hus, DansiT, RAS

Støtta av: Sprang Landsdelscene, Dansekunst i Østfold og Østfold Internasjonale Teater, Bergen Dansesenter, Kulturrådet (NKF – Fri scenekunst Prosjektstøtte dans og Komposisjon og produksjon av musikk), FFUK