RAS – Engebretsen/Meløe, Alternative Landscapes

Lørdag 17. september kl. 12:10

HVOR: Ogna Scene
VARIGHET: Ca 3 timer og 20 min. Du kan følge hele forestillingen fra start til slutt, som en utvidet byvandring, eller hoppe av/komme til

ARRANGØR: REGIONAL ARENA FOR SAMTIDSDANS

RAS – Engebretsen/Meløe, Alternative Landscapes

Lørdag 17. september kl. 12.10-14.30
På toget mellom Ogna stasjon og Sandnes
OBS! Mer informasjon til publikum står helt nederst i arrangementet.

Alternative Landscapes er en danseforestilling av og med dansekunstnerne Marit Meløe og Anders Engebretsen. Danserne utforsker ulike deler av bybildet, og bruker omgivelsene som inspirasjon for å skape dans. Koreografien utvikles mens publikum ser på, og er en leken og poetisk refleksjon rundt byutvikling og hvordan vi beveger oss i offentligheten. Kan en danseforestilling gjøre at vi ser omgivelsen vår med et nytt blikk?

– Vår visjon er å ta tilbake det offentlige rom, med forundring og danseglede.

I koreografien utforsker de to danserne ulike underlag, nivået og strukturer. Dansen blir påvirket av grus, asfalt, trær og bygninger, og sammen skapes øyeblikk der kroppene blir et levende byggverk som bygges opp og rives ned kontinuerlig, både alene, sammen, og i møte med omgivelsene. Arbeidet ble utviklet i 2020, mens scener og teatre var stengt. Det åpnet seg muligheter til å ta uterommet og offentligheten tilbake gjennom samtidsdans, én dans av gangen – i Tromsø, Oslo, Bærum, Kristiansund, Trondheim, og nå i Rogaland!

Alternative Landscapes er en sjarmerende hyllest til det enkle og vakre i møtet mellom to dansende mennesker. Alternative Landscapes er en invitasjon til å igjen samles, og en oppmuntring til å gjenoppdage byen, og møte den og hverandre med et friskt blikk.

Alternative Landscapes goes Rogaland vil finne sted på jærbanen fra Ogna scene og avsluttes i Sandnes sentrum. Forestillingen er gratis, men for å være med på toget må man kjøpe billett. Det er mulig å følge hele forestillingen fra start til slutt, som en utvidet byvandring, eller hoppe av/komme til underveis.

INFORMASJON TIL PUBLIKUM

Bilettinformasjon
Forestillingen er gratis, men for å være med på toget må man kjøpe billett.
Det er mulig å kjøpe enkelt- og periodebillett, men for de som vil være med på hele turen er 24-timersbilletten en enkel og rimelig løsning – billetten koster kr 110.

Kjøp 24-timersbilletten
Reis så mye du vil med toget i 24 timer. Du kan selv velge hvor mange soner du vil kjøpe, og prisen reguleres etter dette. Billetten kjøper du enkelt i Go-Ahead-appen. Last ned appen via Google Play eller App Store.
På helligdager, i helgene og etter klokken 17.00 på hverdager kan inntil to voksne og tre barn reise sammen på en og samme voksen-24-timersbillett. https://go-aheadnordic.no/aktuelt/24-timer-pa-jaren

Informasjon om oppmøte
Forestillingen starter kl 12:10 ved Ogna Scene og avsluttes 14:30 i Sandnes sentrum.
Det er mulig å følge hele forestillingen fra start til slutt, som en utvidet byvandring, eller hoppe av/komme til underveis.

Hvis du vil være med fra start:
Et tog ankommer Ogna stasjon kl 11:51 – avgang fra Stavanger 10:54, fra Sandnes sentrum 11:09.
Det tar litt over 10 minutter å gå til Ogna Scene fra stasjonen.

Hvis du vil bli med underveis:
13:00 er vi på Øksnavadporten
13:30 danser vi på torget ved Bryne Stasjon
14:15 danser vi ved Ruten bypark i Sandnes sentrum