RAS – Cullberg / Halla Ólofsdóttir, SYLPH

Mandag 15. april kl. 19:00

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: 1 time
PRIS: fra 75,- til 250,--
ARRANGØR: REGIONAL ARENA FOR SAMTIDSDANS

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

RAS – Cullberg / Halla Ólofsdóttir, SYLPH

OM FORESTILLINGEN


EN LEK MED DET OKKULTE  

Den mytologiske skapningen sylfen/sylfiden, er et eterisk vesen med evnen og kraften til å forandre form. Sylfene er tøffere, råere og mer høylytte enn mennesker, de har stemmer og gigantiske kropper. De går inn og ut av ballettens mystiske skog, danser, hvisker, rasler, banker og tygger, som eventyrlige skapninger eller dyriske dyr.    

Koreograf Halla Ólafsdóttir velter seg i sitt hat-elsk-forhold til klassisk ballett og knar i sammen høy- og lavkultur. Sylph leker med eksorsisme og det okkulte.   

Sylph henter inspirasjon fra 1909-balletten Les Sylphides av Michel Fokine, som regnes som den første balletten basert utelukkende på stemning og dans uten et bestemt narrativ. Sylph opererer også i det okkulte, smelter det sammen med klassisk ballett og utforsker ASMR-lyder som trigger en sanseopplevelse, en slags lavintensiv eufori som skaper et hemmelig bånd mellom danser og publikum.  
 
"Septimus hørte henne si "Kay Arr" nært øret hans, dypt, mykt, som et mykt orgel, men med en ruhet i stemmen som en gresshoppes, som raspet ryggraden hans deilig og sendte løpende lydbølger inn i hjernen hans som , hjernerystende, brakk."  
—Virginia Woolf, fru Dalloway  

Sylfer har raspende stemmer og gigantiske kropper med mange hoder.  Som vinden er sylfer konstant i bevegelse, de er altomfattende, de er luften som kjærtegner huden din samt pusten du puster dypt ned i lungene. De er nysgjerrige skapninger og elsker å meske seg i sladder.  

Det forekommer teaterblod og en del røyk i forestillingen

Review: Sylph in Helsinki: Sylph, by Halla Ólafsdóttir was performed in Helsinki in February and got excellent reviews! "And jeez, what a show, funny and witty. Plié meets juck in an aesthetically perfect stage show with an infectious party atmosphere." Read more

Koreografi: Halla Ólafsdóttir
Dansere: Cullberg
Musikk: Shida Shahabi
Lys og Scenografi: Chrisander Brun
Kostyme design: Hanna Kisch
Maskedesigner: Johanna Larsson
Prøveleder: Agnieszka Sjökvist Dlugoszewska, Patricia Vazquez-Iruretagoyena
Produksjon: Cullberg

https://cullberg.com/en/