RAS – Carte Blanche, Mellomland

Tirsdag 26. september kl. 19:00

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: 2 timer inkludert pause
PRIS: fra 75,- til 250,--
ARRANGØR: REGIONAL ARENA FOR SAMTIDSDANS

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse..

RAS – Carte Blanche, Mellomland

OM FORESTILLINGEN

Endring: Istedenfor en todelt helaften viser vi kun Sovaco de Cobra av Lander Patrick i Sandnes kulturhus. Kveldens forestilling blir derfor en time, uten pause.

I mellomland har to fremadstormende koreografer fra samme generasjon skapt en todelt helaften for Carte Blanche. Danserne møter koreografene Roza Moshtaghi og Lander Patrick i en dobbel-forestilling som presenterer norsk og internasjonal samtidsdans på samme scene.

BUD av Roza Moshtaghi 

Utgangspunktet for BUD er å undersøke ventetilstanden. Koreograf Roza Moshtaghi baserer seg på en personlig erfaring når hun utforsker hvordan vi opplever venting og forventninger knyttet til å være i denne mystiske tilstanden som finnes et sted mellom livets små og store begivenheter.

Å vente er et tålmodighetsspill, og de gåtefulle figurene starter i kostymer som grenser til installasjoner: de fremstår ventende og nesten ubevegelige i det dunkle mørket. Sakte og møysommelig dukker de opp fra skallene sine og livner til – intensiteten i musikken, lysene og bevegelsene øker. Danserne går gjennom ulike situasjoner der de venter, stopper, starter og gjør nye forsøk.

"Bud" betyr knopp på engelsk, og blomstringsforsøkene oppstår gjennom hele forestillingen. Dempet og behersket vekst blir til øyeblikk av villskap og uorden.

Sovaco de Cobra av Lander Patrick 

I Sovaco de Cobra (slangens armhule) inviterer vi deg inn i en verden der de sosiale reglene baserer seg på et urettferdig spill som gir vilkårlige og brutale utslag.

Forestillingen er inspirert av sjakkbrettet, det tosidige spillet hvor vinner-fordelen alltid tilhører den ene siden av bordet. Med dette strategiske og krigerske spillet som visuelt og tematisk bakteppe, skaper Patrick en energisk forestilling der spillereglene utfordres og brikkene i spillet utforsker gamle og nye dynamikker.

Boken Eduardo Galeanos Las venas abiertas de América Latina (Latinamerikas åpne årer) er en av flere inspirasjonskilder til koreograf Lander Patrick. Den beskriver den rå utnyttelsen av det globale sør, og hvordan kolonialisering skapte tapere, og vedvarende ulykke for store befolkninger fra noen av de mest ressursrike områdene på jorden. Råvarer og menneskelig lidelse ble til velstand og overherredømme på andre siden av kloden. Spillet er rigget, og regelboken tvinger fram nye trekk.

Slangens armhule er noe som kun finnes i fantasien. Og tross alt, er mye av fundamentet som understøtter verdensordenen basert på oppspinn og fiksjoner. De farger hvordan vi tenker rundt vår egen og andres historie, og definerer hvem og hva vi verdsetter – i livet og i kunsten. Hvem bestemmer hva som har verdi?

Sovaco de Cobra er laget for ni av Carte Blanche sine dansere som kaster seg inn i spillet med varme og vitalitet. Forestillingen er proppfull av virtuositet, skarpe og presise bevegelser. Og, i en virvelvind av rytmer, tempo, lekenhet og alvor orienterer danserne seg i en collage av tanker og bilder.

NB! Vi gjør oppmerksom på at det benyttes strobelys i forestillingen

Mer om forestillingen på Carteblanche.no

Koreograf: Roza Moshtaghi (BUD) | Lander Patrick (Sovaco de Cobra)
Dramaturg: Thomas Schaupp (BUD) | Jonas Lopes (Sovaco de Cobra)
Installasjon og kostyme | Konsept kostyme design: Ronak Moshtaghi (BUD) | Lander Patrick (Sovaco de Cobra)
Lysdesigner: Thomas Bruvik (BUD) | Rui Daniel (Sovaco de Cobra)
Komponist: Lykorgous Porfyris (BUD) | Mestre André (Sovaco de Cobra)
Dansere: Ole Martin Meland, Manon Champion, Aslak Aune Nygård, Naomi Schouten (BUD) | Noam Eidelman Shatil , Nadege Kubwayo , Caroline Eckly, Adrian Bartczak, Dawid Lorenc , Brecht Bovijn, Gaspard Schmitt ,Mai Lisa Guinoo ,Ihsaan de Banya (Sovaco de Cobra)
Dansere - Originalbesetning: Irene Vesterhus Theisen, Daniel Mariblanca, Ole Martin Meland, Guro Rimeslåtten, Anne Lise Rønne (BUD) | Noam Eidelman Shatil, Caroline Eckly, Dawid Lorenc, Tilly Sordat, Lin van Kaam, Max Makowski, Mathias Stoltenberg, Adrian Bartczak, Nadege Kubwayo (Sovaco de Cobra)
Pr-Foto: Sjur Pollen
Samprodusert Av: Festspillene i Bergen 2022