Mannen som reddet verden

Mandag 24. oktober kl. 18:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 2 timer
PRIS: fra 100,- til 100,--
ARRANGØR: IKFF avd Sandnes (Internasjonal Kvinneliga for Fred & Frihet

Kjøp billett

Mannen som reddet verden

«Mannen som reddet verden» er en dansk dokumentarfilm som viser hvordan tilfeldigheter reddet verden fra å havne i en atomkrig. Den viser sårbarheten ved terrorbalansen som skal skape «trygghet» for oss ved å TRUE med å bruke atomvåpen som vil ramme store deler av verden. Vi skal leve i balansen mellom våpen som kan utslette mennesker, natur og klima, og en opprustning som også er med på å ødelegge natur og klima i verden, slik vi kjenner den!

Det var i 1983, midt under den intense kalde krigen mellom øst og vest. Begge supermaktene Sovjetunionen og USA hadde atomvåpen i fullt beredskap. Stanislav E. Petrov var ansvarlig for bunkerne Serpikov 15 ved Moskva. Han hadde ansvar for å følge med på måleinstrumenter som skulle melde om kjernefysiske angrep. Da instrumentene antydet at 5 raketter var fyrt av fra USA mot Sovjet mente Petrov at det ikke kunne stemme. Han rapporterte ikke til sine overordnede, og overbeviste de væpnede styrkene om at det var «falsk alarm» Noe han faktisk hadde rett i! Han avverget et katastrofalt motangrep.

Filmen viser hvor lite som skal til for å sende verden inn i en ødeleggende atomkatastrofe. Misvisende tegn på skjermene, utydelig kommunikasjon eller en teknisk feil kan utløse uopprettelige skader for vår eksistens.