Filmmatiné – Min vakre stjerne

Lørdag 15. april kl. 14:00

HVOR: Kinokino
VARIGHET: 129 min, aldersgrense 9 år
PRIS: fra 120,- til 150,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

PRAKTISK INFORMASJON KINOKINO

Arrangementet starter presis. Kafeen i 1.etg åpner 1 time før arrangementstart.

Ved arrangement i Sal1 åpner dørene inn til salen 1 time før start. I sal1 er det også bar hvor du kan kjøpe drikke og snacks.

Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Filmmatiné – Min vakre stjerne

Et hjertevarmt og elegant drama som utfordrer etablerte forestillinger om hva en familie er.

Sang-hyeon er eieren av et vaskeri og jobber som frivillig ved kirken, hvor hans venn Dong-soo jobber. De to driver også en illegal forretning sammen: Sang-hyeon stjeler en gang i blant barn fra kirkens Baby Box sammen med Dong-soo og deretter selger de barnet på det svarte markedet for adopsjon. Men når en ung mor kommer tilbake etter å ha levert barnet sitt i en av boksene, oppdager hun dem og bestemmer seg for å bli med de på en biltur for å intervjue potensielle foreldre. Song Kang-Ho (kjent fra Parasitt) spiller hovedrollen, som gav ham prisen for Beste skuespiller under årets Cannes filmfestival. Broker er en varm, men bittersøt fortelling fra den kritikerroste Hirokazu Kore-eda om familien vi velger og familien vi gir slipp på.

Hirokazu Koreeda er en av Japans største filmskapere, og anerkjent verden over for filmer som det Gullpalme-vinnende dramaet SHOPLIFTERS. Med MIN VAKRE STJERNE har han for første gang laget film i Sør-Korea, men resultatet er ikke desto mindre umiskjennelig koreedask i både uttrykk og tematikk. Med et stjernelag av koreanske skuespillere foran kamera (Song Kang-ho, Gang Dong-won, Bae Doona m.fl.) er dette et varmt og elegant drama som utfordrer etablerte forestillinger om hva en familie er.

Vinner av Gledessprederen under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund
Gledessprederen skal være filmen som sprer mest glede. Denne prisen deles ut av festivalen og en jury utnevnt av Norske kinosjefers forbund. 

Dette er juryens begrunnelse:
Vi alle ble sjarmert av en broket gjeng som driver med svært tvilsom aktivitet. Med et grunnleggende alvorlig tema som ramme, fortelles en hjertevarm, morsom og medmenneskelig historie, der det utvikles et vennskap som i utgangspunktet er utenkelig. Den til tider smått absurde dialogen er morsom og tar enkeltmennesket på dypeste alvor. Skuespillerne leverer et strålende samspill og det knyttes et troverdig familieliknende bånd mellom de skadeskutte menneskene. Vi gikk alle ut av kinosalen med et smil om munnen, og vi håper at filmen kan få et langt liv på kino!

Premiere: 25.12.2022
Skuespillere: Song Kang-ho, Gang Dong-won, Bae Doona, Lee Ji-eun, Lee Joo-young
Sjanger: Drama
Regi: Hirokazu Kore-Eda
Nasjonalitet: Sør-Korea
Aldersgrense: 9 år
Denne filmen har en tematikk og enkelte scener som kan virke urovekkende på yngre barn. Den får derfor aldersgrense 9 år.
Språk: koreansk
Produksjonsår: 2022
Distributør: Another World Entertainment