Familiesøndag – Resirkulerte rim og regler

Søndag 22. oktober kl. 15:00

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: Ca 45 min
PRIS: fra 102,- til 170,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse..

Familiesøndag – Resirkulerte rim og regler

Elin Furubotn har alltid vært opptatt av å formidle sine egne tekster, som publikum også skal få høre, men mener vi også har mye å lære av slike urgamle rim og regler. Det kan ligge mye visdom og klokskap i de underfundige tekstene, som vi kan bruke som fine metaforer.

Tippe Tippe Tua
Mor va ei frua
Far va ein herremann
Bror va ein spellemann
Spelte ikkje lenge
For fela kosta penger
Penger i pungen
Pungen i skrinet
Skrinet i skapet
Skapet i skutå
Skutå te England
Lasta med Rug og kveite
Ka mon skipperen heite?
Skipperen heite Helge har han nåke te å selge?
Epler og løk
Smukke piker kom og kjøp!


Elin Furubotn er en av landets fineste låtskrivere innen singer/songwriter tradisjonen. Hun er en radiovennlig artist og flere av sangene hennes har blitt A-listet på NRK P1, som «I det stille», «Någen Ganger», «Ei Jenta» eller «Så lett det kan ver», sistnevnte i duett med Morten Abel og Stavanger Symfoniorkester. Hun har rukket å gi ut ni album både nasjonalt og internasjonalt og turnert i Tyskland med sine norske tekster.

Elin skriver ofte om hverdagen, om små og store ting, og tekstene er lett gjenkjennbare for folk flest, med humor og undring. 

HENNES 9. album har fått navnet «Resirkulerte Rim og Regler» og består av urgamle rim og regler som Elin lærte av sin mormor, og som mormor lærte av sine foreldre, en rik kulturskatt overført gjennom generasjoner tilbake til 1700-tallet. 

Elin har komponert nye melodier til disse reglene, noe som har ført til at musikken har fått er mer folkemusikkaktig preg. Hun har samarbeidet med produsent Sverre Indris Joner, og sammen med dyktige musikere har de spilt inn Furubotn`s nykomponerte musikk med folkeinstrumenter fra ulike deler av verden. Elin ønsket å kombinere norske tradisjonsinstrumenter med instrumenter fra andre land og kulturer, for å plassere den tradisjonelle norske kulturarven inn i en mer verdensomspennende kontekst.

Ved hjelp av fine musikere vil sangene til Elin Furubotn bli løftet til nye høyder med spennende, originale arrangementer, og de vil legge vekt på god kontakt med publikum der formidlingen står sentralt.

HELE BANDET var på en svært vellykket Norges-turne i ulike kulturhus, etter albumslipp-konsert i Kulturkirken i nov. 2022, og fikk fantastiske tilbakemeldinger.

Musikere:
Sverre Indris Joner, (resirkulert trommesett, diverse instrumenter). Han er en svært anerkjent norsk pianist, komponist og arrangør og er bl.a. kjent fra Hovedøen Social Club. Han har også skapt sjangeroverskridende musikk der latinamerikansk musikk møter klassiske verk, norsk populærmusikk og folkemusikk, og har komponert for en rekke verk for symfoniorkester i hele verden.

Javid Afsari Rad (saz og santoor- persiske instrumenter). Han er med på Elin`s siste album, og har spilt med en lang rekke sentrale musikere i Norge og i utlandet, blant andre Knut Reiersrud og Kringkastingsorkesteret. Han kommer opprinnelig fra Iran hvor han studerte klassisk persisk musikk, men har bodd i Norge siden 1986. 

Mathilde Groos Viddal (klarinett, bassklarinett). Er komponist og musiker med dypt engasjement i flere forskjellige stilarter. Hennes arbeid går utover sjangergrensene, både i hennes egne, «personlige» prosjekter, og i hennes større ensemble. Hun har samarbeidet med musikere fra hele verden, og fått flere internasjonale priser.