Eventyrstund i Storstova – Kronprins Esse vil bli Prinsesse & Hans og Grete

Søndag 13. august kl. 13:00

HVOR: Storstova på Bryne
VARIGHET: 1 time
PRIS: fra 150,- til 150,--
ARRANGØR: Stavanger kammermusikkfestival, Storstova og RAS

Eventyrstund i Storstova – Kronprins Esse vil bli Prinsesse & Hans og Grete

Sted: Storstova på Bryne

Eget billettsalg via: https://www.storstova.com/program/eventyrstund-med-insimul/

Billetter kjøpes på forhånd eller også i døren på Storstova.
Billettpris: 150,-.

Insimul fremfører den nykomponerte barneforestillingen til Bjørn Marius Hegge – Kronprins Esse vil bli Prinsesse og Hans og Grete av Anniken Paulsen på Storstova på Bryne.

Hans og Grete var en bestilling fra et samarbeidsprosjekt mellom Rikskonsertene, Nrk og Norsk kulturråd. Hans og Grete er eventyret om to søsken, der faren og stemoren tar barna ut i skogen for å etterlate de. Første gang finner barna veien hjem ved hjelp av steiner Hans slapp, andre gang har fuglene spist opp brødsmulene.

Kronprins Esse vil bli Prinsesse
Velkommen til en uforglemmelig reise inn i eventyret om Kronprins Esse! Her vil publikum dras inn i Esse sin verden hvor han forteller bestevenninnen sin at han drømmer om å bli en prinsesse og prøver å kysse en frosk.

Medvirkende:
Insimul med dirigent Rune Furøy Johansen
Dyveke Christine Sæther: forteller
Hanne Kristine Jensen: danser
Alice Sturt: illustrasjoner

Insimul er en sinfonietta basert i Stavanger, med formål å utfordre lytteren og revitalisere formidlingen av samtidsmusikk, gjerne i form av bestillingsverk fra noen av de mange interessante skandinaviske komponistene. Ensemblet består av to fioliner, bratsj, cello, fløyte, klarinett, obo, fagott, trompet, horn, trombone, tuba, piano og slagverk. Fast dirigent er Rune Furøy Johansen. De spiller også konserter av såkalt moderne klassikere, skrevet av noen av de store komponistene fra de siste 140 årene. Én av oppgavene de tar på seg, er å tilby et rimelig konsertalternativ til barn og unge i regionen.

Dyveke Christine Sæther har en bachelor i musikkteater fra Musikkteaterhøyskolen (nå under navnet Høyskolen Kristiania). Hun underviser både i sang, dans og teater ved forskjellige kulturskoler i Rogaland. Som frilanser har hun jobbet med flere egne prosjekter, blant annet «Drager & Drottner», som er Norges første rollespillpodkast med improvisert vokalmusikk, denne har også utviklet seg til liveshow. I tillegg har hun vært medskaper av julemusikalen «Kor/Hvor blir det jul?» på Hvelvet scene på Bryne.

Dansekunstneren Hanne Kristine Jensen samhandler gjerne med stemme og tekst, og prøver å nå ut til et større publikum, gjerne gjennom sitt engasjement i Driv Dansekollektiv. Hun har også deltatt i prosjekter for blant annet Hagit Yakira og Elefantteateret.

Forestillingen er et samarbeid mellom Stavanger Kammermusikkfestival, Storstova på Bryne og RAS – Regional arena for samtidsdans