DANS PÅ SKEIVÅ – Corentin JPM Leven, Birds of Ill Omen

Tirsdag 30. august kl. 19:00

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: 60 min, Kunstnersamtale i foaje rett etter forestiling
PRIS: fra 100,- til 200,--
ARRANGØR: RAS/Dans på Skeivå!

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse..

DANS PÅ SKEIVÅ – Corentin JPM Leven, Birds of Ill Omen

«One must live to build one´s house and not build one´s house to live in (...) And besides, for one "living" shell, how many dead ones there are! For one inhabited shell, how many are empty!» – Gaston Bachelard

I sin første forestilling, + -, utforsket Corentin JPM Leven sin egen sorg knyttet til HIV. I Birds of Ill Omen tar han steget videre og ser på andre problemstillinger knyttet til HIV, hvor han undersøker forholdet mellom selvdefinert identitet, som avviker fra det normative, og identitet som et resultat av medisinske vurderinger.

Historisk har den homofile blitt plassert som en skikkelse som forstyrrer naturens orden og som kan straffes fra høyere vrede. Hvordan kan den skeive kroppen identifisere seg selv når den på den ene siden har blitt definert av medisinen og på den andre av folkelig fabulering? Gjennom sin egen HIV-diagnose problematiserer Leven sykeliggjøringen av den skeive kroppen og de mange rollene han med diagnosen må fylle både sosialt og i LHBTQ+-miljøet.

I denne visuelle forestillingen skapes et rom fylt av minner og ønsker om en individuell homofil kropp. Et sted mellom byggingen av monument og minnemarkering, mellom vitenskap og selvidentifisering.

Corentin JPM Leven er en scenekunstner som jobber både som regissør, scenograf og skuespiller. Arbeidene hans er sterkt forankret i queermiljøets arv og historie. Leven har jobbet med blant annet CocoRosie og Ulf Nilseng.

Utøver Corentin JPM Leven
Scenografi Ann Mirjam Vaikla
Komponist, musiker Kim Reenskaug / Wow Sailor
Fysisk rådgiver Ulf Nilseng
Co-produksjon Narva Art Residency, Black Box teater, DansiT
Støttet av Kulturrådet, Fritt Ord, Oslo kommune, Fond for lyd og bilde, Fond for Utøvende Kunstnere

Forestillingen etterfølges av en kunstnersamtale med utøver Corenting JPM Leven. Samtalen ledes av kunsthistoriker og skribent Christina Nilseng. Varighet 20-30 minutter.