DANS PÅ SKEIVÅ – Arbeidsvisning: Ibsen/Petrov, Phemmeboy

Lørdag 3. september kl. 16:00

HVOR: Tou
VARIGHET: FRIBILLETTER KAN HENTES VIA TOU

ARRANGØR: RAS/Dans på Skeivå!

DANS PÅ SKEIVÅ – Arbeidsvisning: Ibsen/Petrov, Phemmeboy

Forestillingen vises på Tou. Les mer
Fribillett kan hentes her

Phemmeboy er et scenekunstprosjekt som åpner for en sammenkomst og kollisjon mellom fire skeive dansekunstnere og deres forhold til egen kjønns- og seksualitetsforståelse. Det er en opplysende utveksling av interne erfaringer; en blottleggelse og således en manifestasjon av særskilt skeivhet i møte med et publikum.

Prosjektet går til angrep på den heterofile mannen som markant eksemplarisk - og hvordan han opp igjennom tidene har avgrenset og diktert våre spillerom som individer. Den heterofile mannen er alltid å anse som vaterpass og måleinstrument for vår skeivhet.

Vi arbeider frem koreografi og et sammensatt kunstnerisk materiale som evner å konfrontere publikum med deres egne forventninger til mannsrollen og hva en mannlig kropp kan være; og således søke mot en reforhandling omkring disse forventningene, som ofte hverken er innlysende eller opplagt.

Under Dans på Skeivå åpner vi opp arbeids-prosessen for et tidlig publikum i form av en arbeidsvisning og påfølgende samtale; der innspill og refleksjoner er varmt velkomment og etterspurt. Lørdag 03.09.22 kl 16:00 på TOU Scene.

Medvirkende kunstnere: Jonathan Ibsen, Fredrik Petrov, Even Eileraas, Tormod Skår Midtbø.

Forestillingen har premiere på RAS, våren 2023.