Velkommen til finnisage – Over natten

Søndag 28. august kl. 15:00

HVOR: Kinokino kunstsal

ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Velkommen til finnisage – Over natten

Søndag 28. august er siste åpningsdag for Laila Kongevolds flotte utstilling, og vi inviterer til omvisning sammen med kunstneren. 

Etterpå kan alle som vil plukke med seg bøker fra installasjonen «Bergtatt». Vi har fag- og skjønnlitteratur i alle sjangre og for alle aldersklasser, og kasser du kan ta dem med deg i. Og hvis du vil ha med deg kalk til hagen, byr vi på det også! Alt sammen er helt gratis!


«Over natten» er en totalinstallasjon hvor kontrasten mellom lys og mørke er hovedmotiv. Utstillingen viser fotografier, video og lyd, kombinert med en samling objekter som kunstneren har laget eller funnet.

 
Sammen med maleriske improvisasjoner og bruk av pulverisert stein danner verkene et musealt og meditativt «undringsrom» hvor kunstneren inviterer oss til refleksjon. Kinokinos arkitektur og historie, som bibliotek og kinosal, danner rammen for denne stedstilpassede installasjonen.

«I en blanding av det konstruktive og visuelt fabulerende forsøker jeg å belyse eksistensielle spørsmål innen naturvitenskap, religion og samfunn». - Laila Kongevold

Laila Kongevold var bosatt i Sandnes fra hun var 0-6 år og bor og arbeider nå i Fredrikstad. Kongevold er utdannet ved Kunstkolen i Rogaland og Kunsthøgskolen i Bergen og har vist sine arbeid ved separat- og kollektivutstillinger over hele landet. Hun har utført en rekke utsmykninger, blant annet ved Iglemyr og Malmheim skoler i Sandnes og Universitetet i Stavanger, og er innkjøpt til flere offentlige og private samlinger. Kunstneren har også mottatt ulike priser for sitt virke.