Utstilling – Markus Brendmoe

Lørdag 17. september kl. 14:00 - Søndag 16. oktober kl. 15:00

HVOR: Kinokino kunstsal

ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Gratis inngang

Utstilling – Markus Brendmoe

Foto benyttet her på websiden er et utsnitt av to forskjellige bilder.

Maleri – tegning - skulptur

Nysgjerrighet og ønske om å uttrykke seg er viktige motivasjonskilder for Markus Brendmoe. Hans kunstneriske styrke ligger i hans søken etter et formspråk mellom den endimensjonale og effektive kommunikasjonen trafikkskilt byr på og kunstens ofte uttalte ambisjon om flertydighet, overskridelse og originalitet. Dette motsetningsparet kan skape et rom for refleksjon og handling og er ofte drivkraften i kunstnerskapet hans.

 
Hva er kunst i krisetid, er spørsmål Brendmoe adresserer i sine arbeid. Samenes levemåte og historie og Ukraina-krigens skremmende brutalitet, hat og et intenst behov for fred er bakteppe for flere av verkene som blir vist i Kinikino kunstsal.

Markus Brendmoe (f. 1961, Oslo) er en av Norges ledende samtidskunstnere, utdannet ved Statens Kunstakademi og Atelier Warsinski. Brendmoe debuterte på Høstutstillingen i 1983, og fikk tidlig stor oppmerksomhet blant samlere. Han hadde kritikerroste utstillinger på blant annet Astrup Fearnley og Stenersenmuseet. Brendmoe har gjort seg bemerket med bilder som utforsker maleriets begrensninger og historie, blant annet i forhold til Edvard Munchs kunstnerskap. Arbeidene hans er å finne i en rekke viktige samlinger slik som Nasjonalgalleriet, Astrup Fearnley, Museet for Samtidskunst, Norsk Kulturråd, H.M. Dronning Sonjas Kunstsamling, Statoil og Norsk Hydro.