UTSTILLING: LAILA KONGEVOLD – OVER NATTEN

Torsdag 12. mai kl. 19:00 - Søndag 28. august kl. 15:00

HVOR: Kinokino kunstsal

ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

UTSTILLING: LAILA KONGEVOLD – OVER NATTEN

Utstillingen «Over natten» viser en totalinstallasjon der kontrasten mellom lys og mørke er hovedmotiv. Laila Kongevold viser en samling objekter hun har laget eller funnet, kombinert med fotografier, video og lyd. 

Søndag 28. august er siste åpningsdag for Laila Kongevolds flotte utstilling, og vi inviterer til omvisning sammen med kunstneren. Mer informasjon 

Sammen med maleriske improvisasjoner og bruk av pulverisert stein danner verkene et musealt og meditativt «undringsrom» hvor kunstneren inviterer oss til refleksjon. Kinokinos arkitektur og historie, som bibliotek og kinosal, danner rammen for denne stedstilpassede installasjonen.

«I en blanding av det konstruktive og visuelt fabulerende forsøker jeg å belyse eksistensielle spørsmål innen naturvitenskap, religion og samfunn». - Laila Kongevold

Laila Kongevold var bosatt i Sandnes fra hun var 0-6 år og bor og arbeider nå i Fredrikstad. Kongevold er utdannet ved Kunstkolen i Rogaland og Kunsthøgskolen i Bergen og har vist sine arbeid ved separat- og kollektivutstillinger over hele landet. Hun har utført en rekke utsmykninger, blant annet ved Iglemyr og Malmheim skoler i Sandnes og Universitetet i Stavanger, og er innkjøpt til flere offentlige og private samlinger. Kunstneren har også mottatt ulike priser for sitt virke.