Utstilling – Kristin Holm Dybvig

Søndag 16. april kl. 14:00 - Søndag 4. juni kl. 11:00

HVOR: KINOKINO - Sandnes kunstforening

ARRANGØR: Sandnes kunstforening

Utstilling – Kristin Holm Dybvig

TEMPERATUR, PASTELLER

Kristin Holm Dybvig inspireres av uberørt natur og landskap uten spor av menneskelig aktivitet. Fjellene som omgir oss setter tilværelsen i perspektiv. I disse landskapene er det lett å la hverdagens travelhet gli i bakgrunnen og bli ubetydelig. Generasjoner har stått her før oss og tatt inn det samme panoramaet som vi gjør i dag. Uberørt natur blir i stadig økende grad rasert og redusert. Vil generasjonene etter oss kunne stå og kjenne på den samme tidløshet?

Ordet temperatur kan på den ene siden beskrive farger, musikk og stemninger. Som fenomen påvirker og preger den landskapene gjennom årstidenes variasjoner. På den andre siden har ordet temperatur blitt ensbetydende med klimakrisen. En krise som uunngåelig vil forme og endre naturen og klimaet i årene som kommer.

Kristin Holm Dybvig formidler skjønnheten, sårbarheten og tidløsheten i gamle landskap som påvirker henne så sterkt. Gjennom sin kunst vil hun dessuten vise sin respekt og kjærlighet til naturen og å sette vår flyktige tilværelse i kontrast til det som alltid har vært. Samtidig ønsker hun å øke betrakternes bevissthet om hva vi faktisk står i fare for å miste. Tittelen TEMPERATUR bringer inn et mørkere bakteppe, og er tenkt å være en kontrast til den tidløse skjønnheten.
Kunstverkene som vises i Sandnes kunstforening er fra serien "Lyriske landskap og fargepoesi”.

Åpning ved billedkunstner Solveig Landa.
Velkommen!


Ode to Nature

“She brings forth ever new forms
what is there never was
what was never will return
all is new and yet forever old”

G.C. Tobler