Utstilling – INGRID TOOGOOD – BROTHER AND SISTER

Torsdag 20. februar kl. 14:00 - Søndag 8. mars kl. 16:00

HVOR: Kinokino

ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

ÅPNINGSTIDER KUNSTSAL

TORSDAG: 16.00 – 20.00
LØRDAG: 11.00 – 16.00
SØNDAG: 13.00 – 17.00

UTSTILLINGENE HAR GRATIS ENTRÉ!

Skoleklasser og andre grupper er hjertelig velkommen. Vi gjør oppmerksom på at omvisning må bestilles spesielt.

Kontakt: Karin Sunderø, mobil 922 54 005
E-post: karin.sundero@sandnes-kulturhus.no

Med ønske om gode kunstopplevelser

Utstilling – INGRID TOOGOOD – BROTHER AND SISTER

KINOKINO er stolte av å presentere Brother And Sister, en separatutstilling av Ingrid Toogood 

Toogoods praksis åpner opp for en refleksjon rundt maleriet som medium og tar opp spørsmål som tomrom og det tapte. Gjennom optiske illusjoner, ved bruk av skygger og speil, undersøker hun tradisjonelle maleriske problemstillinger som forgrunn, bakgrunn, flate og romlighet.

På KINOKINO presenterer Toogood malerier på lerret, en skulpturinstallasjon og den gripende performancen L longed for it (2019), laget i samarbeid med koreograf og danser Therese Markhus. Performancen ble første gang vist på Stavanger kunstmuseum høsten 2019.

Skulpturene som inngår i verket L longed for it vil i utstillingsperioden bli vist sammen med maleriserien M mourned for it. Maleriene gjenspeiler skulpturenes oppbygging, hvor motivene er en illusjon av et hull i lerretet – et hull i tilværelsen.

Se flott anmeldelse i Stavanger Aftenblad her

Performancen L longed for it er Toogood og Markhus sitt femte samarbeidsprosjektet, der det tverrfaglige brukes som et utgangspunkt for refleksjoner rundt maleriet som medium. I performancen, der dansekunstnere, en skuespiller og en musiker har jobbet sammen, inviteres vi til å fundere over hvordan et verk ikke er begrenset til kunstfelt, medium eller flate. Samtidig nærmest tvinger performancen oss til å se nærmere på vår forståelse av overflaten – både som kunstnerisk medium, men også som samfunnsstruktur. For hvordan bryter vi gjennom, hvordan beveger vi oss ut av formen som er gitt oss, restriksjonen som er satt? Og ikke minst – hva holder vi inni oss som lengter etter å få slippe ut?

Performance vises søndag 8. Mars, kl. 14.00. Åpent for alle. Anbefalt alder fra 12 år

I forbindelse med utstillingen blir det også en Performance-workshop for barn Lørdag 7. mars. Danserne fra performancen vil danse, tegne og samtale med barna. Anbefalt alder fra 1 – 12 år. fri entré

Medvirkende:

Dansere: Therese Markhus, Stine Isachsen Knudsen, Camilla Apeland og Victoria Jane Harley
Musiker: Magnus Hovland Vanebo
Stemme/dramaturg: Nina Ellen Ødegård
Takk til: Mikal Stene, Arne Hovda, Per Zanussi, Kristina Ketola Bore, Helene During Kjær og Ingrid Fiksdal
Støttet av: Kulturrådet, Rogaland fylkeskommune og Stavanger kommune.

Ingrid Toogood har hovedfag fra Institutt for farge, KHiO og har hatt separatutstillinger ved blant annet LNM (2019), Elephant kunsthall (2018), Kristiansand kunsthall (2015), Soft galleri (2013) og Tromsø kunstforening (2011). I tillegg har hun deltatt på flere gruppeutstillinger ved blant annet Blomqvist kunsthandel & QB Gallery (2019), Stavanger kunstmuseum (2015), Sogn- og fjordane kunstmuseum (2015). I 2018 mottok hun 10-årig arbeidsstipend fra Staten.