Utstilling – Ingerid Jordal, She Hunts

Søndag 8. januar kl. 14:00 - Søndag 12. februar kl. 16:00

HVOR: KINOKINO - Sandnes kunstforening

ARRANGØR: Sandnes kunstforening

Utstilling – Ingerid Jordal, She Hunts

Hva gjør et reveskinn, et simlehorn, kamuflasjeduker, trær og kvister i en fotoutstilling?
Det kan du få vite hvis du besøker Sandnes kunstforening i perioden mellom 8. januar og 12. februar 2023. For der vises Ingerid Jordals utstilling She Hunts.


Hun jakter! Ja, tallet på kvinnelige jegere har steget kraftig de siste årene, likevel finnes det nok en del stereotypiske oppfatninger om at «menn jakter og kvinner plukker bær». Dette synet blir imidlertid kraftig utfordret i Jordals fotoprosjekt.

She Hunts er en røff, realistisk, men også reflektert fremstilling av kvinner som går på jakt, og som utfordrer vår oppfattelse av kvinners identitet. Av hva kvinner kan, hva kvinner faktisk gjør, hva en kvinnelig jeger er. Dette er en dokumentarisk utforsking av jaktkultur, kjønnsroller og hvem som er bruker den norske utmarka. Fotografiene bærer også preg av en dualitet mellom et feminint uttrykket opp mot det «brutale» aspektet ved jakt, ved det å skyte/ drepe et dyr. Samtidig fremstår fotografiene som en sterk påstand om at kvinner er, og bør, bli vurdert som likestilte med sine mannlige jaktkollegaer.

Det må heller ikke glemmes at dette også er vakker naturpoesi; fotografier av landskap i tåke, frost, lav høstsol, bål i en blå time og mykt morgenlys. En særegen stillhet og ydmykhet overfor dyrene skinner gjennom.

En viktig satsning for Sandnes kunstforening gjennom 2023, blir publikumsutvikling. Foreningen ønsker gjennom målgruppestyrt markedsføring og aktiviteter, å nå ut til nye målgrupper; publikum som kanskje ikke går på kunstutstillinger jevnlig. I forbindelse med She Hunts samarbeider derfor foreningen med Norges Jeger – og fiskerforbund, avdeling Rogaland, NJFFR.

«Stadig flere kvinner jakter. Nå er hver tredje jegerprøvekandidat kvinne. I Norges Jeger- og Fiskerforbund arbeider de for at enda flere kvinner skal delta i jakt og fiske. NJFFs visjon er «Jakt- og fiskeglede til alle, for alltid.» Når de sier alle så mener de alle!»

Vill vest. Do-telt. På heimveg. Bålplass. Kveldsslakting. Jegerhjarta. Vomming.
Velkommen til en helt annerledes kunstutstilling!

Onsdag 25. januar kl 19:00 inviterer vi til samtale mellom Ingerid Jordal og Tove Kommedal. Mer informasjon finner du her

Utstillingen er åpen i Kinokino´s åpningstider