Utstilling – HANS EDWARD HAMMONDS

Lørdag 13. november kl. 14:00 - Søndag 19. desember kl. 15:00

HVOR: Kinokino kunstsal
PRIS: -
ARRANGØR: Sandnes kunstforening

Gratis inngang

Utstilling – HANS EDWARD HAMMONDS

FOLDING A SQUARE 

Installasjon, skulptur, interaktiv  

Velkommen til utstillingsåpning, Lørdag 13. november kl 14.00 – 15.30

Hvor mange måter kan en firkant brettes rundt en kropp?

Utstillingen «Folding a Square» av Hans Edward Hammonds, er en installasjon av fargede og sydde tekstiler, tre og betongskulpturer og diverse objekter. Med ulike romlige grep, skaper Hammonds en situasjon som oppfordrer publikum til å interagere fysisk med materialene i utstillingen.

Installasjonen består av helt nye fargede tekstilarbeider som kan konfigureres på, og rundt en serie treskulpturer, eller tas på som et plagg eller objekt rundt våre kropper.

I sitt kunstnerskap utforsker Hammonds samarbeid, samhandling og deltagelse.

Han er interessert i hvordan en gruppe mennesker eller en samling elementer uttrykker eller omdanner seg til nye større helheter. Hvordan mange små ting kan bli en større ting, og hvordan man kan gjøre noe sammen, og samtidig gi hvert individ eller element, rom til å uttrykke sine individuelle kvaliteter.

I de siste årene har Hans Edward ledet relasjonelle prosjekter på skoler, institusjoner og kunstnerstyrte visningssteder, han har vist installasjoner på Høstutstillingen, Vestlandsutstillingen og Stavanger Kunstmuseum, samt gjennomført interdisiplinære kunstprosjekter internasjonalt. I 2020 var han Barnas By kunstner i Sandnes og han skal i 2022 vise et nytt deltagerbasert verk til åpningsutstillingen på Nasjonalmuseet. 

Hammonds utstilling blir åpnet av kunstneren Maiken Stene.

Utstillingen står til 19. desember. 

Det blir forøvrig dobbel utstillingsåpning denne lørdagen, da vår nabo, KinoKino, åpner utstilling samtidig; Per Christian Brown: «Huset og roten, minner og metamorfoser», video – foto.