Utstilling – Blindspor og sprang

Lørdag 12. november kl. 15:00 - Søndag 18. desember kl. 16:00

HVOR: Kinokino

ARRANGØR: Sandnes kunstforening

Utstilling – Blindspor og sprang

(NOEN GANGER MÅ DU GÅ DEG VILL FOR Å FINNE SANG)
Jørund Falkenberg Aase

Brann
Sand
Hodet under vann
Gammel sang
Berserkergang
Sprang

Ikke all utvikling medfører levedyktighet. Arter forsvinner. Samfunn og ideer stagnerer og går til grunne. Mennesker gjør uunngåelig feil. Noen ganger spirer frø som faller på steingrunn fra skjulte sprekker og hulrom med jord.

I Blindspor og sprang blandes nye og gamle arbeider sammen til en fragmentarisk utstilling som er springende i materialbruk og uttrykk. Betrakteren må selv samle tråder og skape sammenheng. Å finne noe meningsfullt i kunstverk representerer i seg selv sprang i blinde. Som igjen er en parallell til det som burde vært umulig, å utlede (immateriell) mening fra en materiell verden. Likevel skjer det. I et forsøk på å omfavne det uperfekte, møter vi i utstillingen en utforskende holdning til hva som er ferdig og uferdig, hva som slår rot og hva som blir borte.

Jørund Falkenberg Aase arbeider med vekt på tredimensjonale medier, hvor det intellektuelle er underordnet en kontemplativ modus. Han søker en uren, nøysom skjønnhet, hvor tilfeldighetene i materielle og prosessbaserte strategier spiller avgjørende rolle. En dystopisk tone preger ofte arbeidene, samtidig som en livsbejaende undring over verdens mystiske eksistens ligger under som et dyperegående tema.

www.jorund.com