Utstilling – Anne Stabel

Søndag 9. januar kl. 14:00 - Søndag 13. februar kl. 15:00

HVOR: Kinokino kunstsal
PRIS: -
ARRANGØR: Sandnes kunstforening

Gratis inngang

Utstilling – Anne Stabel

Anne Stabells utstilling består av vevde tekstilarbeider hvor innslagstrådene snor seg gjennom farget renning, og danner transparente, håndvevde kunstverk med naturen og landskapsopplevelser som referanse.

Skogsmotivet i utstillingstittelen har bakgrunn i det tyske begrepet Waldeinsamkeit, som beskriver en helt spesifikk følelse, – følelsen man kan få når man er alene i skogen og opplever seg i ett med den. Ordet kan ikke oversettes direkte, men kan sammenliknes med ord som blir brukt for å beskrive følelsen av å være i ett med universet. Så som ensomhet, meditasjon, uendelighet, fred og kjærlighet.

Naturens kraft er også helt konkret til stede i verkene gjennom tekstilmaterialene som er farget med planter. De forskjellige vekstene er samlet underveis på turer i kjente og ukjente landskap, i skogen, på fjellet, ved kysten, i byen- eller dyrket i egen hage.

I tillegg til de store teppene består utstillingen av en serie med innrammede vevarbeider, Herbarium Tinctorum. Garnet til hver av disse er farget med én plantesort fra et bestemt sted, det være seg hjemme eller på reise.