Utsolgt

Teater Vestland – Tollak til Ingeborg

Mandag 12. februar kl. 19:00

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: 1 time og 30 min, ingen pause
PRIS: fra 275,- til 455,--
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Teater Vestland – Tollak til Ingeborg

OM FORESTILLINGEN

Kjære publikum,

Da vi la ut Riksteatrets «Tollak til Ingeborg», opplevde vi at billettene til forestillingen hos oss 10. oktober 2023 forsvant så fort at etter fem dager var det ikke én billett igjen. Det er helt klart at Tore Renbergs bok har en høy stjerne her, og mange ønsker å få med seg teaterversjonen. Vi er derfor veldig glade for at Teater Vestland, som har produsert forestillingen i samarbeid med Riksteatret, kommer tilbake til Sandnes kulturhus.


Dei kallar han Tollak til Ingeborg. Alle veit om den gamle stabukken som bur oppe ved sagplassen. Alle veit at ungane hans ikkje kjem heim så ofte. Alle veit han tok til seg han dei kalla Oddotosken. Og alle hugsar den gode kona hans. Men det er noko folk ikkje veit. Det er på tide å fortelje.

Lesaraane og kritikarane vart vilt begeistra då Tollak til Ingeborg av Tore Renberg kom i 2020. Historia om stabeisen Tollak rører folk over heile landet med 70.000 solgte romaner. No kjem sceneversjonen, dramatisert av forfattaren sjølv. Fem skodespelarar står på scena i dette intense familiedramaet om kjærleik og blodsband, om vald og avmakt, og om forskjellen mellom alen furu og billeg gran.

«Det er eit uhyre sterkt portrett og eit intenst familiedrama» NRK


Sagt om boka:

«Intet mindre enn en drivende god og ubehagelig litterær thriller.»  VG
«Noe av det beste Tore Renberg har skrevet» - Aftenposten
«Det er eit uhyre sterkt portrett og eit intenst familiedrama." - NRK
«Et mannsportrett, en tragisk familiehistorie, en kulturkritikk, en vakker bok om kjærligheten» - Nettavisen
«Blir sikkert ståande som ein av dei store i Tore Renbergs forfattarskap» - Bok 365

Regien for sceneversjonen er ved Heddapris-vinnar Miriam Prestøy Lie. Musikken ved Selma Stang, som har gjort suksess med sitt samarbeid med Aurora.

På scenen
Andrine Sæter, Kyrre Eikås Ottersen, Malene Wadel, Harald Nødtvedt og Stian Isaksen-Gihle

Team
Dramatiker: Tore Renberg. Regissør: Miriam Prestøy Lie. Scenograf og kostymedesigner: Milja Salovaara. Lysdesigner: Martin Myrvold. Komponist og lyddesigner: Selma Frida Stang. Dramaturg: Cecilie Grydeland Lundsholt. Produsent: Silje Vigerust Vinjar

Av Tore Renberg

Forestillingslengde: 1 time 45 minutter (ingen pause).

Urpremiere: Førde 28. sep 2023
Produsert av Teater Vestland og Riksteatret