Sted og ikke-sted av Janne Stigen Drangsholt

Torsdag 27. januar kl. 19:00

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: Ca 1 time. Omvisning I utstillingen kl 18:00.
PRIS: fra 120,- til 120,-
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Kjøp billett

Sted og ikke-sted av Janne Stigen Drangsholt

Kinokino kunstsal viser for tiden Per Christian Browns kritikerroste utstilling «Huset og roten, minner og metamorfoser». I den forbindelse har vi invitert litteraturprofessor og forfatter Janne Stigen Drangsholt for å fortelle om inspirasjonskilden for verkene hans; tekstene til den franske filosofen Gaston Bachelard.

I boken La poétique de l’espace (The Poetics of Space, 1958) utforsker den franske filosofen Gaston Bachelard den nære relasjonen mellom hvem vi er og hvor vi er.   

Drangsholts foredrag tar utgangspunkt i Bachelards teorier og ser på verdien av røtter og hjemsted i en verden hvor rommene vi beveger oss i oftest utformes for å sikre kontinuerlig sirkulasjon og flyt av varer og tjenester.  

Drangsholt er litteraturforsker og professor i engelsk litteratur ved UiS. Hun har utgitt flere skjønnlitterære bøker og er også kjent fra podkaster og den uhøytidelige litteraturspalten «Kjente bøker på fire minutter» i NRK.  

(Foto: Tommy Ellingsen)

I forbindelse med foredraget ønsker vi også velkommen til omvisning i utstillingen  PER CHRISTIAN BROWN – HUSET og ROTEN kl 18.00.