Spreafico Eckly – Danced Work in Progress III

Lørdag 16. oktober kl. 17:00

HVOR: Stavanger kunstmuseum
VARIGHET: ca 66 min. BILLETTER SELGES VIA STAVANGER KUNSTMUSEUM.
PRIS: fra 150,- til 150,-
ARRANGØR: Stavanger kunstmuseum og RAS

Kjøp billett

Spreafico Eckly – Danced Work in Progress III

Forestillingen vises i Stavanger Kunstmuseum 
Fredag 15 oktober klokken 19.00 og Lørdag 16 oktober klokken 17.00

Billetter selges vi Stavanger kunstmuseum kjøp billett 
https://stavangerkunstmuseum.no


Danced Work in Progress er en danseforestilling som fornyer seg for hver oppsetning. Den baserer seg på materiale fra den livslange danseerfaringen til dansere med ulik bakgrunn. Som et arkiv, eller en encyklopedi, viser forestillingen mangfold, individuelle veivalg og hvordan utøverne bidrar til det vi kaller samtidsdans i dag.

Det koreografiske materialet består av sitater fra dansernes profesjonelle bakgrunn. De danser hver sine bevegelsesfraser på et minutt fra en tidligere forestilling som de har vært en del av. Danserne repeterer sine sitater i loop, like mange ganger som det er dansere på scenen. Denne repetisjonen gjør at publikum får sett hvert sitat i sin helhet. I løpet av forestillingen vil de med jevne mellomrom kopiere hverandres bevegelsesfraser i et forsøk på samklang. Resultatet blir et kaos av forskjellige epoker og bakgrunner som tidvis forenes.

Det sceniske materialet er ikke et resultat av koreografens kreativitet, men er et resultat av enkle regler og utøvernes repertoar. Det er summen av dansernes erfaringer og deres utøverkunnskap, og dreier seg altså om en fortolkningsbasert koreografi. Vi får oppleve hvordan dansernes erfaringer preger deres måte å lese det som skjer på scenen, og hvordan de fortolker den situasjonen de til enhver tid befinner seg i.
Lydbildet er også bygget på utdrag fra lyden og musikken som ble brukt i de forskjellige produksjonene som denne forestillingen bygger på. Hver av dansernes ti sitater vil tilsvare ti lydklipp som spilles når de danser.

Danced work in progress III blir presentert i samarbeid med Stavanger kunstmuseum og RAS – Regional arena for samtidsdans.
Konsept og organisering: Andrea Spreafico.
Koreografisk materiale og utøvere: Lene Aareskjold, Timothy Bartlett, Annabelle Bonnéry, Erlend Auestad Danielsen og Snelle Hall
Lyd: Trond Lossius.
Co-produsert av BIT Teatergarasjen, Carte Blanche, RAS og Lydgalleriet.
Støttet av Bergen kommune.