Spelemann på taket

Fra:Lør 28. sep kl. 19:00 Til:Søn 29. sep kl. 19:30

HVOR: Stor sal - Kulturhuset
VARIGHET: 2 t inkludert pause
PRIS: fra 240,- til 440,-
ARRANGØR: SOOK - Sandnes Opera- og OperetteKompani

Kjøp billett

Spelemann på taket

Spelemann på taket – verdens vakreste musikal

Basert på Sholem Aleichem historier med spesialtillatelse av Arnold Perl. 

Manus: JOSEPH STEIN / Musikk: JERRY BOCK / Sangtekster: SHELDON HARNICK

Produsert på The New York Stage av Harold Prince

Den originale New York Stage produksjonen ble regissert og koreografert av JEROME ROBBINS. 

Oversatt av HARTVIG KIRAN

Spelemann på taket er en av verdens mest populære musikaler. Handlingen finner sted i en livskraftig, jødisk kultur, i en russisk landsby like før 1905-revolusjonen. Melkemannen Tevje og kona, Golde, har fem egenrådige døtre å ta seg av. Håpet er at døtrene skal bli godt og rikt gifte, og etter den jødiske tradisjon. Spelemann på taket har fokus på tradisjon og brytningstid, og bærer preg av fremtidshåp og livslyst. Historien er gripende, og gir et viktig innsyn i historien om religion, kultur og samfunnsendringer. Dermed får Spelemann på taket et menneskelig og politisk alvor som er helt uvanlig i musikalsammenheng, og blir også et innspill i dagens politiske debatt.

ARRANGØR: SOOK – Sandnes Opera- og Operettekompani

REGI: Ragnhild Thoring KOREOGRAFI: Astrid
Kvassheim SCENOGRAFI: Bjarne Frank Wathne KOSTYMEDESIGN: Ragnhild Anda
Tengesdal DIRIGENT: Bastien Ricquebourg Kordirigent: Kersti Ala-Murr FOTO:
Terje Gabrielsen

MEDVIRKENDE: Nils Erik Steinsbø, Magnhild Hadland, Inger Lise Hope, Marte Opstad Aarseth, Malene Wadel, Maria Svensen, Julia Bruns, Gretelill Tangen, Ole Alexander Mæland, Henrik Bjelland, Ivar Egeland, Jan-Ivar Peterson, Jaak Lutsoja, Kersti Ala Murr, Eirik Stangenes, Stine Isachsen Knudsen, Mari Førde, Keili Austbø, Astrid Kvassheim, Agnes Margrethe Dancke, Malin Hetland Siraj, Sandnes Operakor og Sandnes symfoniorkester.

FØRPRAT TIL SPELEMANN PÅ TAKET AV FARTEIN VALEN-SENDSTAD

Lørdag 28. september kl.18.00 og søndag 29. september kl 15.00 i foajeen, Sandnes Kulturhus

Fartein Valen-Sendstad er professor i kristendomskunnskap og underviser ved universitetet i Stavanger, blant annet om jødedommen. Han har jobbet med teologihistorie fremfor alt ortodoksien, kristen troslære og ikke minst arkeologi og historie knyttet til tidlig romersk tid (65 f.Kr. til 70 e.Kr.) i Midtøsten. I anledning forestillingen, forteller Valen-Sendstad på sitt levende og engasjerte vis hvordan livet, påkledningen og ritualene var på den tiden handlingen i Spelemann på taket foregår.