Sommerkino – Ponyo på klippen ved havet

Ons 24. jul kl. 12:30

HVOR: Sal 3 - KINOKINO
VARIGHET: 1 time og 41 min, aldersgrense 6 år
PRIS: -
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Gratis inngang

Sommerkino – Ponyo på klippen ved havet

På grunn av stor pågang, er ikke sommerkino tilgjengelig for større grupper. Maks antall pr person er 6 billetter! 

Gratisbilletter kan hentes på KINOKINO 1 time før visning – Første mann til mølla prinsippet.

Aldersgrense 7 år
Egnethet Familie
Begrunnelse Denne filmen inneholder enkelte dramatiske scener som kan virke skremmende på de aller yngste. Filmen får derfor 7-årsgrense.

Velkommen til en verden der alt er mulig!

En herlig familiefilm om den lille gullfiskprinsessen Ponyo, og hennes ønske og drøm om å bli menneske.
Ponyo på klippen ved havet er Hayao Miyazakis egen tolkning av H.C. Andersens Den lille havfruen. Filmen handler om en ung gutt som blir venn med en merkelig seende gullfisk som han kaller Ponyo. Hennes største ønske er å leve blant menneskene med den gutten hun elsker.

Den lille gutten tar henne med til pleiehjemmet der søsteren hans blir tatt vare på av noen snille gamle damer, og de blir alle like forskrekket da de hører Ponyo snakke og forteller de alle hvor mye hun liker den lille gutten. Dessverre skaper Ponyos avgjørelse om å gi opp et liv under havets overflate en sprekk i en eldgammel forbannelse, og plasserer verdenen i fare. Sammen må Ponyo og gutten gjøre det rette.

Oscarbelønnede Hayao Miyazakis er den store mesteren innen animasjon, og Ponyo on the Cliff by the Sea er hans niende film for Studio Ghibli, og han har i denne filmen valgt å gå bort fra data-animasjon og tilbake til tegnebrettet.

I stil og tone er filmen om Ponyo ganske lik den populære Min nabo Totoro som mange norske barn har trykket til sitt bryst. Det er flotte tegninger, magiske underjordiske landskap, og ikke minst de enkle men alltid så sjarmerende og tidløse historiene som har gledet både små og store i mange år.

Originaltittel: Gake no ue no Ponyo
Sjanger: Eventyr Animasjon Familiefilm
Skuespillere: Hiroki DoiShinichi HatoriKazuko YoshiyukiMatt DamonTomoko YamaguchiEimi HiraokaFrankie JonasCloris LeachmanYuria NaraAkiko YanoNozomi OhashiCate BlanchettYuki AmamiRumi HîragiLiam NeesonLily TomlinKazushige NagashimaTomoko NaraokaTina FeyBetty WhiteJôji TokoroTokie HidariNoah Lindsey CyrusMadison Davenport
Norske stemmer: Benjamin AnvikIngvild SchulstadNina MortvedtStig Henrik HoffMarit Synnøve BergMats EldøenNora Nesheim FleischerUnn Vibeke HolKari-Ann GrønsundIda Lind
Regi: Hayao Miyazaki
Manus: Hayao Miyazaki
Produsent: Kathleen Kennedy Frank Marshall Toshio Suzuki
Musikk: Joe Hisaishi
Nasjonalitet: Japan
Originalspråk: Norsk Dubbing
Lengde: 1 t. 41 min.
Produksjonsår: 2008