Sommerkino – Askeladden: i Dovregubbens hall

Ons 24. jul kl. 14:00 Ons 31. jul kl. 14:30

HVOR: Sal 2 - KINOKINO
VARIGHET: 1 time og 44 min, aldersgrense 9 år
PRIS: -
ARRANGØR: Sandnes kunst- og kulturhus

Gratis inngang

Sommerkino – Askeladden: i Dovregubbens hall

På grunn av stor pågang, er ikke sommerkino tilgjengelig for større grupper. Maks antall pr person er 6 billetter! 

Gratisbilletter kan hentes på KINOKINO 1 time før visning – Første mann til mølla prinsippet.

Aldersgrense 9 år
Begrunnelse Denne eventyrfilmen har partier med utrygg stemning, og inneholder scener med truende situasjoner og skremmende skikkelser. Den får derfor 9-årsgrense.

Eventyrfilm basert på Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger om Askeladden

Vi er i Norge, en gang for lenge, lenge siden. Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse, så de kan bruke belønningen til å gjenoppbygge familiegården. Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe.

REGISSØR: Mikkel Brænne Sandemose startet filmkarrieren som animasjonsassistent til bestefaren som jobbet på Caprino filmstudio. Siden har han regissert en rekke prisvinnende kortfilmer, musikkvideoer og et hundretalls nasjonale og internasjonale reklamefilmer. Sandemose debuterte som spillefilmregissør med Fritt vilt III i 2010, og tre år senere fulgte han opp med publikumsfavoritten Gåten Ragnarok.

MANUSFORFATTERE: Aleksander Kirkwood Brown og Espen Enger står bak manuset. Kirkwood Brown har gitt ut en rekke barne- og ungdomsbøker, deriblant grøssere i serien Mørkets utvalgte. Han skriver også for Donald Duck & Co., og har vært manusforfatter for NRKs humorprogram Nytt på nytt og Underholdningsavdelingen. Enger har i flere år jobbet frilans med musikkvideo og reklame. I 2012 debuterte han som manusforfatter med filmen Tina & Bettina – The Movie.

PRODUSENT OG PRODUKSJONSSELSKAP: Maipo Film har produsert mer enn 30 filmer og TV-serier siden selskapet ble grunnlagt i 2000, og er et av de ledende og mestproduserende norske selskapene innen historiefortelling og produksjon av fiksjonsfilm og serier for et bredt publikum. De siste årene har Maipo Film hatt en strategisk satsning på barne- og familiefilm, deriblant Solan og Ludvig-filmene, Gilberts grusomme hevn og filmene basert på Jo Nesbøs bestselgende bøker om Doktor Proktor.

Synnøve Hørsdal er daglig leder, produsent og medeier i Maipo Film. Hun er en av landets mest rutinerte spillefilmprodusenter, og står bl.a. bak Bare Bea, Den siste revejakta, Sundance-vinneren Sykt lykkelig, Liv Ullmanns Miss Julie og familiefilmene om Doktor Proktor og Flåklypa-universet.

Åshild Ramborg er utdannet filmprodusent ved Den norske filmskolen. Hun har produsert en rekke prisbelønte kortfilmer, og debuterte som spillefilmprodusent med Anne Sewitskys De nærmeste som hadde verdenspremiere i Sundance 2015. Ramborg utvikler nå en trilogi basert på Askeladden-universet.

Sjanger: Familiefilm Eventyr
Skuespillere: Vebjørn EngerEilie HarboeMads Sjøgård PettersenElias Holmen SørensenAllan HydeThorbjørn HarrArthur BerningRobert SkjærstadSynnøve Macody LundGard B. EidsvoldIda Ursin-Holm
Regi: Mikkel Brænne Sandemose
Manus: Aleksander Kirkwood Brown Espen Enger
Produsent: Synnøve Hørsdal og Åshild Ariane Ramborg
Nasjonalitet: Norge
Originalspråk: Norsk
Lengde: 1 t. 44 min.
Produksjonsår: 2016