Silent Night -Klassisk Jul

Onsdag 18. desember kl. 19:30

HVOR: Sandnes kulturhus
VARIGHET: Ca 60 min pluss pause
PRIS: fra 325,- til 325,--
ARRANGØR: Marit Risnes sopran

Kjøp billett

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse.

Silent Night -Klassisk Jul

OM KONSERTEN

Sangen som verden omfavnet

Stemningsfull klassisk julekonsert der sopran Marit Kristine Risnes, cellist Ilmari Hopkins og Goedele Taveirne ved flygelet presenterer de tradisjonelle og kjente julesangene i et akustisk format.

«Stille Nacht, Heilige Nacht» av Franz Gruber, sangen som har omfavnet generasjoner og stadig rører ved hjerter over hele verden oppstod julaften i en landsby i Østerrike julaften 1818 for over 200 år siden. Orgelet i St.Nicolaus var i ustand og for å skape stemning under kveldsmessen lagde organist Gruber en sang som kunne synges til et enkelt lutt-akkompagnement. Slik fant urframføringen av verdens mest kjente julesang Stille Natt sted, julekvelden i Oberndorf.

Med Stille Natt, Hellige Natt og dens opprinnelse som ramme presenterer de profesjonelle utøverne et stemningsfullt program fram mot jul.

Konserten finner i 2024 sted for 10. år på rad, og har blitt en kjent og kjær tradisjon for publikum og utøvere, der «gåsehudfaktoren høy» (Sandnesposten).

Marit Kristine Risnes, sopran
Ilmari Hopkins, cello
Goedele Taveirne, flygel

BIOGRAFI:

Marit Kristine Risnes har sangstudier fra Agder Musikkonservatorium, ved Internationale Sommerakademie Mozarteum i Salzburg Østerrike og Hochschule für Musik Hanns Eisler Berlin i Tyskland der hun tok Diplomexamen med Mastergrad som «Solist for Konsert og Opera» med sangstudier hos Professor Renate Krahmer. Hun tar timer privat på HfM Berlin hos Professor Norma Sharp. 

Videre fulgte opptak i det tyske agenturet ZBF Leipzig med påfølgende sangkarriere i Tyskland ved operahus og teater: Oldenburgisches Staatstheater, Vogtland Theater, Neustrelitzer Landestheater, Neuköllner Oper Berlin, Komische Oper Berlin samt innspillinger og konserter med Chor des Mitteldeutscher Rundfunk bl.a i Berliner Philharmonie og Gewandhaus Leipzig. I Norge kan hun vise til virke som Distriktsmusiker, solist med kor og orkester, operakonserter, kammerkonserter, kirkekonserter fra sør til nord, en rekke prosjekter i regi av Kulturrådet, Rogaland Fylkeskommune, Fond for utøvende kunstnere, MUST (Museet i Stavanger) og er å høre som solist i NRK2’s «Salmeboka minutt for minutt».

Goedele Taveirne (°1989) er en belgisk pianist med utdannelse fra konservatoriet i Brussel og Stavanger. Goedele er aktiv kammermusiker og akkompagnatør/repetitør med et stort og variert repertoar. Hun har spilt konserter i Belgia, Nederland, Tyskland, England, Italia og Skandinavia. Goedele jobber blant annet som akkompagnatør og pianolærer på Stavanger kulturskole og Klepp kulturskole Hun er engasjert i prosjekter tilknyttet opera-miljøet i Stavanger og Jæren.


Ilmari Hopkins ble født i Finland i 1976 og fikk sin første celloutdannelse ved konservatoriet i hjembyen Lahti og Sibelius-Akademiet i Helsinki. Under årene 1996-8 studerte han ved Rimsky-Korsakov konservatoriet i St.Petersburg, Russland, med professor Anatoly Nikitin. Mellom 1998 og 2002 fikk han opplæring av Torleif Thedéen ved Edsbergs Musikkinstitut og den Konglige Musikkhøgskolen i Stockholm, der han også fikk sin solistdiplom i juni 2002. Som en del av diplomeksamenen sin fremførte han for første gang i Europa Richard Danielpour's cellokonsert n.1 som solist med Sveriges Radios Symfoniorkester. Han har også hatt timer med bl.a. Lynn Harrell, Christoph Richter og Gary Hoffman. Allerede i 1994 vant Ilmari med sin klavertrio første pris i en nasjonal kammermusikkonkurranse i Lahti, og har siden dess egnet en stor del av sin tid for kammermusikk. Han har spilt duokonserter i mange forskjellige land og jobbet som lærer og kammermusiker på festivaler i Europa, USA og Latinamerika. I tillegg til Sveriges Radios Symfoniorkester har han også vært solist med Stavanger symfoniorkester, Prag kammerorkester og det Nasjonale Symfoniorkestret av Peru. Siden 2002 jobber Ilmari i Norge som alternerende solocellist av Stavanger Symfoniorkester og har siden flere år undervist også cello på Fakultetet for Utøvende Kunstfag ved Universitetet i Stavanger og på Stavanger kulturskole. Siden 2008 er han også cellolærer ved YOA Orchestra of the Americas og har instruert cellistene i flere andre ungdomsorkestrer i Norge og i utlandet.