Riksteatret – Ved målet

Mandag 3. oktober kl. 19:00

HVOR: Stor sal - Kulturhuset
VARIGHET: 80 min, ingen pause
PRIS: fra 170,- til 415,--
ARRANGØR: Riksteatret

Praktisk informasjon

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajè åpner 1 time før arrangementet. Mer praktisk informasjon finner du her: https://www.sandneskulturhus.no/informasjon/praktisk-informasjon/

Riksteatret – Ved målet

«Anne Krigsvoll viser seg som vår tids største karakterskuespiller» Aftenposten (5)

"Ved målet" er en sterk historie om en mor som ikke vil gi slipp, og en voksen datter som ikke klarer å komme seg vekk. Hvert år, på den samme dagen, reiser de til det gamle huset ved havet. Slik har det vært så lenge de kan huske. Bare de to, alene sammen. Når en ung forfatter kommer på besøk, slår mønsteret sprekker.

Det var umulig å si nei til å spille mammaen i dette prisbelønte teaterstykket, sier Anne Krigsvoll. Thomas Bernhard er både nådeløs og morsom, og jeg opplever at han viser oss noe dypt menneskelig som alle som har hatt en mor kan kjenne seg igjen i. Sammen med Josefine Frida, som mange kjenner som Nora i «Skam» og «Førstegangstjenesten», og Karl-Vidar Lende fra filmen «Krigsseileren», setter hun seg i Riksteatrets turnébuss med et teaterstykke publikum fra flere generasjoner kan oppleve sammen.


Pressen skriver:

«stor teaterkunst (…) Det er definitivt verdt turen til ditt nærmeste kulturhus»  Aftenposten (5)
«Gi Anne Krigsvoll en tekst, og hun forvandler den til gull. Legg til Josefine Frida som medspiller i Riksteatrets «Ved målet», og du får en av høstens mest besnærende teateropplevelser."  Dagsavisen (5)
«et intenst kammerspill (…) med en humoristisk letthet som kler materialet»  Klassekampen

Regien er ved Johannes Holmen Dahl.
Han står bak en rekke kritikerroste teateroppsetninger med bred appell til publikum i alle aldre – som «Tid for glede» på Det Norske Teatret og «Hamlet» på Nationaltheatret.
«Ved målet» stiller den kraftløse generasjonen under lupen. Unge mennesker som vil være på lag, heller enn å bryte med sine foreldre. Det er både noe håpløst over det, og en voldsom formaning om å gå i seg selv og forsøke. Å ta et oppgjør, sier Johannes Holmen Dahl.

En lenke til det digitale programmet med foto og videoklipp fra Riksteatrets forestilling, intervjuer med skuespillere og annet bakgrunnsmateriale finner du her: https://express.adobe.com/page/OHh3XOybka2dv/

Forestillingslengde: 1 time 20 minutter (ingen pause)

Med Anne Krigsvoll, Josefine Frida og Karl-Vidar Lende
Av Thomas Bernhard. Oversatt av Sverre Dahl. Regissør Johannes Holmen Dahl. Scenograf og kostymedesigner Nia Damerell. Lysdesigner Norunn Standal. Komponist Erik Hedin. Lyddesigner Kolbjørn Lyslo og Erik Hedin. Dramaturg Hege Randi Tørressen. Produsent Anita Basmo Bjørnstad. Produsert av Riksteatret. Forlag: Teaterforlaget Colombine.

Produsert av Riksteatret

«Hva er det med forholdet til mor?»
Mandag 5. september kl 19:30 møtes forfatter Vigdis Hjorth og psykolog Sissel Gran til en samtale om Mødre og Døtre – og hvorfor vi aldri blir ferdige med å snakke om forholdet til mor. Samtalen er et apropos til Riksteatrets premiereaktuelle «Ved målet» med Anne Krigsvoll og Josefine Frida. Om en mor som ikke vil gi slipp, og en datter som ikke klarer å komme seg vekk. Samtalen ledes av tidligere kulturkommentator i NRK, Agnes Moxnes. 

Samtalen kan følges på nett https://fb.me/e/3tPhYOIB6
Den ligger også som podkast på Spotify: Riksteatrets podkast.