Riksteatret – Jeanne d´Arc

Lørdag 22. oktober kl. 18:00

HVOR: Stor sal - Kulturhuset
VARIGHET: 1 time og 30 min, ingen pause. Anbefalt aldersgrense 15 år
PRIS: fra 170,- til 415,--
ARRANGØR: Riksteatret

Praktisk informasjon

Arrangementet starter presis. Dørene til salen åpner 15-30 min før. Foajè åpner 1 time før arrangementet. Mer praktisk informasjon finner du her: https://www.sandneskulturhus.no/informasjon/praktisk-informasjon/

Riksteatret – Jeanne d´Arc

Hvordan kan en ung jente bli et ikon for en hel verden?

Historien om Jeanne d'Arc har engasjert og fascinert gjennom århundrer. Livet hennes var like dramatisk som det var kort. Bondejenta ble bare 19 år, men rakk å lede soldater i krig, krone en konge og tenne et håp som skulle bli vendepunktet i Frankrikes hundre år lange krig mot England.

I dag, nesten 600 år senere, slåss vidt forskjellige grupper om eierskap til Jeanne. Katolikker, feminister, nasjonalister – alle vil ha henne som sin frontfigur. Hvem var Jeanne d'Arc, og hvor kom motet hennes fra? Hva er det med skjebnen hennes som fortsatt berører oss – lenge etter at ble brent på bålet, og gjort til helgen?

- Jeg er interessert i mennesket Jeanne d'Arc. En så ung kvinne på 1400-tallet som klarer det utroligste. Hva driver en ung jente til å få til alt dette? Hun sto opp mot makthaverne, og det vitner om en person med høy integritet og stor drivkraft. Det er de menneskelige aspektene jeg er interessert i, sier regissør Eline Arbo.

«Strålende teater!» Dagbladet, 6
"Usedvanlig vellykket" Morgenbladet
«Jeanne d’Arc er både vakker og grusom» Aftenposten
«Dette er fascinerende intenst, stramt og interessant teater med gode prestasjoner» Klassekampen
«Monica Dybwad gjør en kraftprestasjon som Jeanne d’Arc» Dagsavisen
"Skodespelarprestasjonane, scenografien, lys og musikk gjer dette til ein fornøyeleg og underhaldande framsyning" Scenekunst.no
"Minneverdig: Historien om Jeanne d’Arcs liv og skjebne er både opprørende og inspirerende" Vårt Land

Med Monica Dybwad, Mats Moe, Eirik Langås Jørgensen, Oscar Jean, Elias Moussaoui Anseth og Gorm Grømer.

Av Lucas Svensson. Oversatt av Oda Fiskum. Bearbeidet av Eline Arbo. Regissør Eline Arbo. Scenograf Olav Myrtvedt. Kostymedesigner Alva Walderhaug Brosten. Komponist Thijs van Vuure. Lysdesigner Øyvind Wangensteen. Dramaturg Oda Radoor. Produsent Silje Vigerust Vinjar.


Anbefalt aldergrense 15 år.
Forestillingslengde: 1 time 30 minutter (ingen pause).

Før hver forestilling på turné blir det et introduksjonsforedrag i regi av Nobels Fredssenter med tittel «Hva er vi villige til å kjempe for i dag?» Fredssenteret er invitert med på turné i kraft av å være forvalter av noen av vår tids viktigste historier om mennesker som kjemper for noe større enn seg selv.
Mer informasjon og billetter til introduksjonen finner du her 


Produsert av Riksteatret

Riksteatrets omtale: www.riksteatret.no/jeanne-darc