Riksteatret: – Drømmen om en hvit jul

Fredag 24. november kl. 19:00

HVOR: Stor sal - Kulturhuset
VARIGHET: Varighet 90 min, ingen pause
PRIS: fra 180,- til 455,--
ARRANGØR: Riksteatret

FORHÅNDSKJØP SNACKS OG DRIKKE

Slik virker forhåndskjøp

Du kan nå kjøpe snacks og drikke som settes klart til deg før arrangementet. Hvis det er pause vil det kun være mulig å forhåndskjøpe til pausen.

Klikk her for å forhåndskjøpe

Velg dato og arrangement i boksen VELG DATO.

God fornøyelse!

PRAKTISK INFORMASJON

Arrangementet starter presis. Foajé og Kulturhusbaren åpner 1 time før arrangementstart. Du viser billetten ved inngang til salen. Om du har mobilbillett bør den lastes ned før inngang for å unngå kødannelse..

Riksteatret: – Drømmen om en hvit jul

OM FORESTILLINGEN

Vær forsiktig med hva du ønsker deg til jul! Lena Kristin Ellingsen, Gard B. Eidsvold, Nader Khademi og Cato Skimten Storengen ringer julen inn med et riktig fornøyelig julemareritt. 

Drømmen om en hvit jul. Det høres unektelig romantisk og hjertevarmt ut. Men la deg ikke forlede. Og ta for all del ikke ungene med på denne. 

Det er lille julaften, og en gammel mor venter på sine to voksne sønner med familie. Kommer alle i år? Nei. Selvsagt gjør ikke alle det. Men sønnene dukker etter hvert opp. De synes det er slitsomt med den gamle, lam og blind som hun er. Hadde det ikke vært best for alle om hun ja, du vet. Og i det tanken er tenkt, banker det på døren. 

En kasse årgangsvin kommer på bordet. En stor kniv finner sitt offer. Løgn og sannhet skal avdekkes. Mors fortid skal belyses. Og vi skal synge gamle sanger om igjen. 

Det blir fest og fyrverkeri, latter og gråt, pinnekjøtt og julegran og rikelige mengder julestemning når Statsteatret ringer julen inn sammen med Riksteatret og Nationaltheatret.  

Statsteatret har de siste årene gjort stor suksess i hele Norge med sine kritikerroste forestillinger, der de viser hvordan humor og lun galskap kan formidle tematikk til ettertanke. De er særlig kjent for sin helt personlige formidling av 1000 års norgeshistorie fortalt gjennom ti teaterforestillinger på ti år. I 2022 mottok de Hedda-pris for «særlig kunstnerisk innsats».

Forestillingslengde: ca. 1 time 30 minutter

  • «Publikum overgir seg til en latter som bare sjeldent høres i teatret» Aftenposten (5)
  • «Vi kan trenge noe å skoggerle av, noe uforpliktende som kobler oss av generelt julestress eller verden rundt oss. Særlig når det åpenbarer en kjerne av gull, sannhet og ettertanke.» Dagsavisen (5)
  • «byr på latterkuler i fleng – og en og annen sannhet midt i det surrealistiske (...) en leken forestilling, tuftet på en gedigen dose galskap og skuespillere som har tilstedeværelse, komisk timing og slapstick-formen inne» Vårt land

Urpremiere i Oslo, Nydalen 9. november 2023
Turnépremiere på Nøtterøy 14. november 2023

Med Lena Kristin Ellingsen, Cato Skimten Storengen, Nader Khademi og Gard B. Eidsvold

Av Yngve Sundvor. Regissør Yngve Sundvor. Lyddesigner Rikard Strømsodd. Lysdesigner Axel Sundbotten. Musikalsk arrangør Andreas Utnem. Produsent Wenche Viktorsdatter Paulsen. Produsert av Riksteatret i samarbeid med Statsteatret og Nationaltheatret.

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Statsteatret og Nationaltheatret