Rekonstruert barndom – en tegneutstilling av Kjetil Finne

Søn 13. okt kl. 11:00

HVOR: Kinokino kunstsal
PRIS: -
ARRANGØR: Sandnes kunstforening

Gratis inngang

Rekonstruert barndom – en tegneutstilling av Kjetil Finne

Sandnes kunstforening. Åpning søndag 25. august kl. 14.00     

En utstilling over 4 år

I 2017 startet Kjetil Finne en utstillingserie med ”Konstruerte Minner” i Skur 2, Sunderø Galleri. Dette var den første av i alt tre utstillinger i serien ”Falske minner”. Mønstringen i Sandnes Kunstforening har fått tittelen ”Rekonstruert barndom” og utgjør den andre utstillingen omkring dette temaet. Den siste vises 2021 i Sølvberget Galleri i Stavanger i forbindelse med Kapittel 2021 og har foreløpig arbeidstittel ”Di Famiglie».

Rekonstruert barndom i Sandnes kunstforening: Hva er sant og hva er usant, hva er korrekt og hva er konstruerte minner?

Noen av bildene i Sandnes vil tilnærmelsesvis ha sannheten i seg, men de fleste viser en ikke-virkelighet. Vi betraktere fortelles en historie, den er ikke korrekt, men den høres korrekt ut, og utgir seg derfor for å være sann. Det blir som med konstruerte minner; hva er egentlig sannheten i dem og hva er fantasi og usannhet eller diktning?

”Rekonstruert barndom” består av fjorten bilder, komponert omkring fire billedserier, tittelagt Serie I-IV. Motivene kretser rundt personer og ting som har en betydning, også som minner, omtrent som med familiefotografier. Vi ser små barn, ungdom og voksne, stilleben, møbler, dyr og ulike gjenkjennelige ting fra barndommen, som leker. Rundt ligger tausheten som en solid mur, og fellesnevneren er ambivalensen mellom sannhet og rekonstruksjon, virkelighet eller fantasi.

Utstillingen står til 13.10.2019