Avlyst

RAS – Iceland Dance Company: The Best of Darkness

Tirsdag 25. mai kl. 19:30

HVOR: Stor sal - Kulturhuset
VARIGHET: 50 min uten pause
PRIS: fra 150,- til 250,-
ARRANGØR: RAS

Kjøp billett

RAS – Iceland Dance Company: The Best of Darkness

AVLYST

Viktig informasjon til deg som har billett til dette arrangementet.

Pga. Covid-19-restriksjoner og en samlet vurdering av smittesituasjonen, er forestillingen dessverre avlyst. Hvis billettene er betalt via nett, blir beløpet tilbakeført automatisk til din konto så snart som mulig. (Gebyr refunderes ikke).  Er billettene kjøpt i billettluken, ta kontakt via e-post: adm@sandnes-kulturhus.noVi beklager avlysningen og håper at Iceland Dance Company kommer tilbake til RAS ved en annen anledning.

Vennlig hilsen
Sandnes kulturhus

Finnes det noen som ikke er sårbare?   

I de mørkeste timene i 2017, en dag i kalde desember i Reykjavík, inviterte Sigur Rós koreograf og kunstnerisk leder av Iceland Dance Company, Erna Ómarsdóttir,og kunstner Valdimar Jóhannsson,til å lage en danseproduksjon til hans nyeste musikk. 

Premieren ble lagt til mulitmediafestivalen Nord og Ned, en festival som går av stabelen i desember da det kun er fire timer dagslys på Island. I dette samarbeidet med Sigur Rós og hans musikk, oppstod en søken etter å avsløre og konfrontere indre demoner som kan vri og vende et liv i fravær av lys. 

Forestillingen er inspirert av de mørke byrdene til de patriarkalske og makthungrige institusjonene som har undertrykt massene gjennom historien, og ble på en måte et verktøy for kunstnerne til å fordrive disse eldgamle demonene fra deres egne kropper og sjeler.

  • Koreografi: Erna Ómarsdóttir sammen med IDC danserne
  • Musikk: Sigur Rós og Valdimar Jóhannsson
  • Kostyme: Rebekka Jónsdóttir and Erna Guðrún Fritzdóttir
  • Dukker: Gabríela Friðriksdottír for stykket Transaquania: Into of the Blue
  • Lysdesign: Björn Bergsteinn Guðmundsson
  • Lyd: Valdimar Jóhannsson
  • Teknisk ansvarlig: Baldvin Þór Magnússon
  • Prøveleder: Katrín Ingvadóttir
  • Dansere: Charmene Pang, Elín Signý Weywadt Ragnarsdóttir, Erna Gunnarsdóttir, Felix Urbina Alejandre, Inga Maren Rúnarsdóttir, Hannes Þór Egilsson, Halla Þórðardóttir, Sigurður Andrean Sigurgeirsson and Una Björg Bjarnadóttir.