PUST – Lengt etter lys

Lørdag 19. desember kl. 19:30

HVOR: Stor sal - Kulturhuset
PRIS: fra 350,- til 350,-
ARRANGØR: Sandnes kulturhus

Kjøp billett

PUST – Lengt etter lys

Det er ikke noe instrument som er bedre egnet til å skape julestemning enn den menneskelige stemmen. På sin nye juleplate «Lengt etter lys» demonstrerer PUST dette til fulle.

PUST er unike innen nordisk vokalmusikk. Et stort publikum gleder seg over platene deres, og konsertene de gir i førjulstiden får skuldre og stressnivå til å synke hos lytterne. Ensemblet skaper mye nytt låtmateriale selv og gir fornyende tolkninger av andres komposisjoner, inspirert av jazz, viser og folkemusikk.

Julen 2020 gir de ut sitt sjette album; «Lengt etter Lys». En juleplate som følger opp den kritikerroste utgivelsen «Julero» fra 2011.

Den nye utgivelsen kom 13.november. Den inneholder flere nye julesanger skrevet av PUSTs medlemmer, i tillegg til klassikere som Julekveldsvisa, «Nu vandrer fra hver en verdens krok», «Ei rosa har utsprunge», «I denne søte juletid» og «I den kald vinter». Gjennom årene siden forrige juleplate har en nyskrevet blitt lagt til repertoaret hvert år, og de fleste av disse er med på plata som tilsammen teller 15 spor.

PUST består av Camilla Susann Haug (sopran), Anne Hilde Grøv (sopran), Elisabeth Anvik (alt), Jostein Hasselgård (tenor), Håvard Gravdal (baryton) og Mads Iversen (bass).

«Lengt etter lys» er i likhet med «Julero» produsert av Erik Hillestad og innspilt i Kulturkirken Jakob av Martin Abrahamsen.

PUST har siden starten i 2003 utgitt fem kritikerroste album som har høstet nominasjoner til både Spellemannspris og CARA Awards (acapella-genrens Grammy), og en rekke terningkast 5 og 6 fra norske anmeldere.

De seks sangerne kombinerer et personlig uttrykk hos hver sanger med en sjelden homogenitet som ensemble. De forener stemmelek, friske vokalarrangementer og god underholdning i sine opptredener, der mange låter og alle arrangementer er skrevet av gruppas egne medlemmer. Vokalensemblet er godt kjent for sitt stemningsfulle julerepertoar, hvor Julero var er av de mestselgende julealbumene i Norge i 2011 og ble kåret av Aftenposten som et av tidenes julealbum du bør ha i hylla di sammen med Elvis, Sinatra, Fitzgerald og Wesseltoft.

Konsert- og event-virksomheten til PUST er høy, både nasjonalt og internasjonalt, med ca 50 konserter og opptredener i året.

Det nye albumet «Lengt etter lys» ble sluppet på KKV 13/11.

Se omtale i VL https://www.vl.no/kultur/tviholder-pa-julekonserter-om-det-bare-blir-for-50-1.1802178

Bildet her på websiden – Fotograf: Stian Herda

Link til Pust på Facebook: https://www.facebook.com/pust6voices/