Operakafé

Tirsdag 27. oktober kl. 19:30

HVOR: Foaje - Kulturhuset
PRIS: fra 150,- til 150,-
ARRANGØR: Sandnes Operakor, Sandnes kulturhus og Opera Rogaland

Kjøp billett

Operakafé

Lina Johnson, sopran
Jan Gunnar Sørbø, klaver      
Sandnes Operakor, under ledelse av Kersti Ala-Murr

«This soprano deserves to go far» skrev British Opera Magazine i 2018. Lina Johnson debuterte ved Det Kongelige Teater (nasjonaloperaen i København) i 2011, og ved Den Norske Opera og Ballett i 2012, og har gjestet disse operahusene i mange hovedroller, senest som en kritikerrost Gilda i Verdi’s Rigoletto. Johnson har sunget ved teatre som Theatre de Champs Elysées (Paris), Teatro Verdi (Trieste), Scottish Opera, Den Jyske Opera, NCPA Beijing, for å nevne noen, med et repertoar som særlig dreier seg omkring Mozart, bel canto, romantisk repertoar, operette og moderne opera. Hun har gitt konserter med BBC Philharmonic, RTÉ Philharmonic (Dublin), DR Orkesteret (København), Bergen filharmoniske orkester, og mange flere, med bl.a. Bach’s pasjoner, Händels Messias, Mendelssohns Elias, Brahms Requiem, Orffs Carmina Burana, Poulencs Gloria, og Griegs Peer Gynt (Solveig). Hun har gitt konserter på Troldhaugen i anledning Grieg minutt for minutt, og Festspillene i Bergen.

I 2019 gav hun ut et romansealbum, Face to Face, på AMC/Amchara Classical, som høstet noen glitrende anmeldelser. Høsten 2020 venter lanseringen av et nytt album med verk av Johan Kvandal i samarbeid med LAWO, mens 2021 har flere innspillinger i vente, bl.a. Mahler 4, samt urpremiere av en ny opera av Missy Mazzoli ved Den Norske Opera og Ballett, og debut som Donna Anna i Don Giovanni (Mozart), og Marie i La fille du Regiment (Donizetti).

Jan Gunnar Sørbø fra Rennesøy forsvarte i 2017 sin PhD-grad ved Norges musikkhøgskole, hvor han arbeidet med soloverk av Beethoven og Chopin, og i 2018 avsluttet han sin solistutdanning ved Syddanske Musikkonservatorium. I tillegg til å være utøvende pianist underviser han i klaver og fortolkning ved Norges musikkhøgskole.