Utsolgt

Operakafé

Tirsdag 26. januar kl. 19:30

HVOR: Foaje - Kulturhuset
PRIS: fra 120,- til 120,-
ARRANGØR: Sandnes Operakor og Sandnes kulturhus

Kjøp billett

Operakafé

Espen Solsbak, tenor / Jørgen Backer, baryton / Erling Ragnar Eriksen, klaver 

Espen Solsbak er fra Stavanger men nå bosatt på Ås i Viken. Han har sin utdanning fra Fakultet for utøvende kunstfag i Stavanger, samt ved Operahøgskolen i Oslo. Under utdanningsløpet var han på utveksling i Italia ved blant annet Conservatorio di Musica Santa Cecilia i Roma, hvor han lærte mer om den italienske ”Bel Canto”-stilen og det italienske språket.  

Solsbak har alltid vært en skuespiller og liker å gå dypt inn sine rolletolkninger, måtte det være opera eller romanser. Det å lage musikk i samspill med andre er noe han elsker å gjøre, både som solist og som ensemblesanger. Deler av høsten 2020 var han engasjert som vikar i Operakoret ved Den Norske Opera og Ballett. Han er også fast medlem i Kilden Vokalensemble og Christiania Mannskor. 

Jørgen Backer er en av Skandinavias mest allsidige unge barytoner. Han studerte ved Norges Musikkhøgskole og tok sin mastergrad ved Operahøgskolen i Oslo i 2012. Backer har hatt oppdrag ved Den Norske Opera Og Ballett, Riksteatret, Trondheim Symfoniorkester, Arktisk Filharmoni, Kilden Opera, Opera i Kristiansund, Opera Rogaland, Opera Nordfjord, Opera Vestfold, Haugesund Chamber Opera, LidalNorth og Oslo Opera Festival. 

Backer debuterte ved Den Norske Opera og Ballett i 2013 som Dr. Falke i Flaggermusen da han var praktikant der og har siden jobbet som operasanger og konsertsanger rundt om i Norge, og har nærmere 40 roller på sitt repertoar. Hans roller har variert fra Wotan i Die Walküre og Alberich i Das Rheingold til Escamillio i Carmen, Schaunard og Marcello i La Bohème, Tonio i Pagliacci til Greven i Figaros bryllup for å nevne noen. I februar 2019 spilte han tittelrollen i Macbeth i operaen i Kristiansund, og vil i februar 2022 være tilbake i Kristiansund for å gjøre Scarpia i Tosca i tillegg til å spille Caspar i Der Freischütz i Ringsakeroperaen nov 2021.01.11

Ved klaveret sitter professor Erling Ragnar Eriksen.